PROTI VEČERU PONEKOD NEVIHTE: Kakšno vreme si obetamo za konec tedna?

Slovenija

Popoldne bo sončno, proti večeru bodo predvsem v severni polovici Slovenije nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija. V prvi polovici noči se bodo še pojavljale plohe in nevihte, nato se bo ozračje umirilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20 stopinj, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zvečer in v prvi polovici noči predvsem na severovzhodu Slovenije obstaja možnost za pojav krajevnih neurij, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. Nato se bo ozračje umirilo.

V petek bo dopoldne deloma sončno, popoldne in v noči na soboto pa spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo krajevni nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem do 31 stopinj.

Obeti

V soboto dopoldne se bo od zahoda delno jasnilo. Popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj ploh in neviht. V nedeljo bo večinoma sončno s kakšno popoldansko ploho ali nevihto.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo in Sredozemljem je območje enakomernega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa šibko ciklonsko območje z vremensko fronto. Z zahodnikom k nam doteka dokaj topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Popoldne bo večinoma sončno. Predvsem v Alpah bodo nastajale krajevne nevihte. V petek bo dopoldne sončno, popoldne bodo v Alpah in v krajih zahodno od nas nastajale nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi ponoči in zajele večino sosednjih pokrajin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija