PRODAJA HOTELOV METROPOL: Vrnitev Alenke Žnidaršič Kranjc, ki je iz Luke Koper "odsekala" Gašparja Mišiča?

Slovenija

Včeraj smo poročali, da eden najbogatejših Hrvatov, Darko Ostoja, prodaja štiri portoroške hotele iz resorta Metropol. Leta 2014 jih je kupil od Hotelov Bernardin, ki so v lasti Save, za 24,5 milijona evrov. Zdaj naj bi jih poskušal prodati za veliko več, po naših neuradnih informacijah za več kot 40 milijonov. Posel naj bi bil praktično že dogovorjen, resen kupec naj bi bila Zavarovalnica Prva, ki jo vodi Alenka Žnidaršič Kranjc. Takšnega razpleta bodo v Portorožu najverjetneje vsi veseli, saj hoteli vidno propadajo, razen morda danes prvega moža Okolja Piran Gašparja Gašparja Mišiča, ki ga je Kranjčeva kot predsednica nadzornega sveta leta 2014 neslavno razrešila z vrha Luke Koper.

Ostoja je poleg štirih hotelov Metropol v Portorožu, imel v lasti 21 hotelov in avtokamp v Opatiji in okolici ter še dva hotela s 600 sobami v Cavtatu. Vse opatijske hotele je prodal eni najbogatejših nemških družin Lürssen. Obljube o vlaganjih v Portorožu pa je požrl.

Na evidentno propadanje portoroških hotelov, ki so zaprti celo v največji turistični sezoni, so začeli zaposleni v turizmu glasneje opozarjati ob napovedani prodaji 43-odstotnega deleža Save družbi Prestige Tourism, za katero stoji madžarski kapital. Država ima do konca meseca čas, da se odloči, ali bo uveljavljala predkupno pravico.

Ostoja, ki je hotele Metropol kupil za 24,5 milijona, naj bi jih zdaj poskušal prodati za več kot 40 milijonov evrov. Kot resen kupec naj bi se izkazala Zavarovalnica Prva, ki jo vodi v primorskem gospodarstvu dobro znana Alenka Žnidaršič Kranjc.

Takšnega razpleta bodo v Portorožu veseli skoraj vsi, razen morda Gašparja Gašparja Mišiča, ki danes vodi piransko javno podjetje Okolje Piran, leta 2014 pa ga je z mesta prvega moža Luke Koper tako rekoč "brezkompromisno odsekala" prav Kranjčeva, ki je bila predsednica nadzornega sveta. Takrat je bilo "sporno" že imenovanje Mišiča v Luko Koper in se je v javnosti govorilo o "kavbojskem političnem kadrovanju".

Že kmalu zatem, ko je bil Mišič imenovan, so se začeli postopki za njegovo razrešitev. Mesec dni po imenovanju so delničarji na izredni skupščini na predlog Slovenske odškodninske družbe (SOD) imenovali pet novih članov nadzornega sveta in sprejeli nov statut Luke Koper. Prvič so ga poskušali razrešiti januarja 2014, a jim ni uspelo. Uspelo jim je pa aprila 2014, ko je prva nadzornica Luke Koper Kranjčeva po seji dejala, da so Mišiča razrešili zaradi "nedelovanja uprave".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  14 .02. 2022 ob  08: 35
To me zelo spominja na Hotele Sansimon. V Bernardinu je večinski lastnik država, ki proda svoje hotele zavarovalnici , ki je tudi v državnem lastništvu. Ta po prodaji jih odda v najem Bernardinu ki na fin način se reši svojih pufov.
 |  13 .02. 2022 ob  15: 53
Bančno zavarovalniški lobby in njihovi investicijski skladi so nenasitni...
Bujenabrigu |  13 .02. 2022 ob  07: 46
Slovencki smo nacija da cazzo....zato imamo to kar imamo! Hlapci niti malo od drzavotvornosti nikoli imeli in vedno bomo samo hlapci, niko i nista nepomembni in nikomur potrebni. Amen
 |  12 .02. 2022 ob  16: 15
21
ej , ciao folk! kako kej
vila od ex direktroja turka še kar stoji a baraka od simeunovića dobiva lepe etaže..vse na črno vse v nasprotju z zakoni ..a kaj oni lahko
mi tlačani pa ....
ajmo raziskovalni novinarji....kako je to možno
enemu zdemolirajo na črno postavljen nadstrešek in plača globo in rušenje
ta pa...ki je prekoračil vse kar je možno pa...... eto nema ništa, che cazzzzzoooooooo
ma kaj tako se dela v kao ne vem kako pravni državi RSlovenistan?
sami smo krivi da smo taki pezzenti di merda, da pozabimo kaj kdo dela naredi in nič se mu ne zgodi ne nikakor
kako to zakaj
novinarji ..bi kej vprašali kako je z zadevo ...
Tlramola |  12 .02. 2022 ob  14: 51
14
Ma kako je on lahko svetnik v Kopru? 38547754752010202_Query21nd2379hb.............................................................