PRIMORSKI PRAVLJIČNI FESTIVAL: V Mestni knjižnici Izola drevi pogovor s Svetlano Makarovič

Izola

Za uvod v šesti Primorski pravljični festival v Mestni knjižnici Izola drevi pripravljajo pogovor s slovensko pisateljico Svetlano Makarovič. Hkrati bodo s podelitvijo priznanj bralcem tudi zaključili izolski del projekta Primorci beremo 2015.

Pogovor s pisateljico, pesnico, šansonjerko in vsestransko ustvarjalko Svetlano Makarovič, ki piše za velike in male, bo vodila novinarka Radia Koper Neva Zajc.

Sicer pa bodo drevišnji dogodek izkoristili tudi za zaključek izolskega dela projekta Primorci beremo 2015. Vsi bralci, ki so zaključili projekt, bodo ta večer namreč prejeli priznanje.

Številni dogodki za najmlajše

V prihodnjih dneh se bo na različnih lokacijah v Izoli vse do 18. decembra zvrstilo več dogodkov za najmlajše, od različnih predstav in delavnic do predavanj o pripovedništvu in lutkah.

V soboto bo na vrsti prav posebna Pravljična noč v knjižnici, ki bo minila ob pripovedovanju zgodb v slovenskem in italijanskem jeziku in delavnicah. 12 otrok v starosti od šest do devet let bo ob tej priložnosti v knjižnici lahko tudi prespalo.

Primorci skupaj brali že devetič

Projekt je letos potekal že devetič in je vključil osem primorskih knjižnic ter onstran meje še Narodno in študijsko knjižnico Trst s Slovensko knjižnico Damirja Feigla v Gorici. Z njim knjižnice nagovarjajo k branju sodobnih slovenskih avtorjev. Letos so na seznam uvrstili 63 proznih del in devet pesniških zbirk.

Deli novico:

ibro |  21 .08. 2016 ob  08: 46
A ta zena je na heroini al kva ?
IZOLAN |  08 .12. 2015 ob  07: 34
-1
KOLENC ODSTOPI!!!!!