PRIMORSKA POSLANCA SE KLJUB VROČINI ŠE NE TOPITA: A zadeve gredo v pravo smer

Koper

Status poslancev SMC Tilna Božič in Marka Ferluge, ki sta skupaj s predsednico SMC Izola Mariso Višnjevec Tuljak konec junija zamrznila članstvo v stranki SMC, ostaja nespremenjen. Kot je v imenu obeh pojasnil Božič, je bilo “agregatno stanje kolega Ferluge in mene vezano na dva pogoja - zaustavitve sprememb do razjasnitve dejstev in okoliščin - do zaustavitve, kot veste, je prišlo. Sedaj sledi še drugi del, ki ga bodo zagotovile pristojne službe”

Spomnimo, do omenjene zamrznitve članstva je prišlo ob razgretem dogajanju v Luki Koper in napovedanih zamenjavah nadzornikov. Trojica je takrat v pismu predsedniku stranke Miru Cerarju med drugim opozorila na strateški pomen Luke Koper tako za regijo kot državo in da je pregledno poseganje v organe nadzora ali upravljanja Luke po njihovi oceni izjemnega pomena za ohranjanje zaupanja državljanov v državo in v Slovenski državni holding (SDH). 

V začetku tedna smo poročali o rezultatih ankete o zadovoljstvu Primorcev s stranko SMC po dveh letih vladanja. Božič in Ferluga padec podpore pripisujeta spletu različnih dejavnikov. Po njunem prepričanju nekateri “pomembni dosežki za naše kraje” – gradbeno dovoljenje za 2. tir in 200 milijonov evrov v proračunu za ta namen, gradnja izvlečnega tira, vhod v pristanišče, obalna cesta v upravljanje občinam, ukrepi za krepitev zaposlovanja ... – ne najdejo ustrezne poti v javnost. Če pa že, “jih pogosto zasenčijo druge teme, ki so prav tako ključnega pomena za naše kraje, je pa na njih zelo enostavno graditi pogrom, tudi če ta pogosto ni upravičen,” pravita. “Smo pa za to krivi predvsem sami. Delati bomo morali bolje in poskrbeti, da sočasno naši sokrajani za to izvejo.”

Božič in Ferluga sta zadovoljna, da so se pregrete glave na vseh straneh nekoliko ohladile in da delo v Luki poteka nemoteno. V nasprotnem primeru bi bilo po njunem težko iskati rešitve. 

Sicer pa poudarjata, da gredo zadeve v pravo smer. “Najino delovanje je bilo v smeri zaustavitve sprememb, dokler se ne razčisti dejstev in okoliščin. V državni zbor in različne javnosti so bile namreč lansirane številne (dez)informacije. Za ustrezno odločanje in zaupanje javnosti, da se s premoženjem v lasti ali upravljanju državljanov dela pregledno in v skupnem interesu, je treba navedbe ustrezno preveriti,” pojasnjujeta. 

V državnem zboru so v okviru komisije za nadzor javnih financ pa tudi Kluba primorskih poslank in poslancev sprejeli več sklepov, ki bodo v kratkem prinesli ustrezna gradiva, na podlagi katerih bo slika jasnejša, sta prepričana poslanca. Razjasnitev dejstev in okoliščin podpira tudi poslanska skupina SMC, dodajata. “Anonimke in govorice namreč težko predstavljajo podlago za konkretne pogovore, če niso predhodno preverjene in potrjene ali zavržene. Pozivi so bili dani tako pristojnim inšpekcijam (delovna, finančna) kot tudi računskemu sodišču glede morebitnih kršitev koncesijske pogodbe, kar je bilo prav tako izpostavljeno tekom razprav,” sta nam pojasnila poslanca. 

Mnenja pristojnih inštitucij pričakujeta jeseni kot tudi, da bodo v doglednem času potrjene ali ovržene navedbe o grožnjah, ki naj bi bile predane v obravnavo policiji.

Deli novico:

... |  09 .08. 2016 ob  09: 59
posszranci

Bumbarji- rezultate mora narod čutiti na svoji koži |  08 .08. 2016 ob  09: 22
-1
ne najdejo ustrezne poti v javnost. Če pa že, “jih pogosto zasenčijo druge teme, ki so prav tako ključnega pomena
Ta svet je Satanov svet. On je bog ateistom in vladar, pa naj ljudje priznajo ali ne! |  08 .08. 2016 ob  09: 17
-1
Človek vlada drugemu le v njegovo nesrečo. Eno lepo pesmico Pankrtov? Zate je bil narejen ta sistem, ta sistem svobode. V njem boš živel, če hočeš, umrl tud če nočeš. In Obalarji se imajo za inteligentne in lepe. Ha ha. Še nobena ženska ni povedala čiste resnice. Moški pa ste vsi večinoma kot delfini, inteligentni, a še noben ni tega dokazal.
MORAM |  07 .08. 2016 ob  22: 39
priznat ,da kar sem prečital jih odlično poznate.Jaz ne in jih nisem vlil VOLI.
Irena iz Kopra |  07 .08. 2016 ob  20: 18
-1
Rada bi izrazila strinjanje z resnicoljubom in realistom. Predvsem drži, da je Marko Ferliga lizur in to od nekdaj. Vedno je bil grebator in vedno je bil tam, kjer pričakuje osebne koristi. Ja to je Marko Ferluga.
Resnicoljub in realist |  07 .08. 2016 ob  20: 11
Ta dva patrona sta navadna lizuna, ki sta že po svoji naravi nemočna. Sicer se trudita biti všečna, pa jima nikakor ne rata. Šla sta v stranko, a nista vedela zakaj - brez ideje in brez cilja. Tega tudi danes nimata, a rada bi bila ljudem všečna. Kako? Očitno težko, če ne veš niti zakaj si tam kjer si. Pravzaprav se mi smilita ker sta izgubljena v svoji teoriji nevednosti. Kdor ju pozna ve, da niti pred vstopom v parlament nista pokazala praktično nič, razen ambicij biti na pomembnem položaju. A fanta sta spregledala, da pomemben položaj zahteva odgovornost in učinkovitost. Tega se pred izvolitvijo nista naučila. Sama sebi sta v napoto. Zato naj kr' ostaneta zamrznjena.
Nudist |  07 .08. 2016 ob  13: 48
Lahko gredo na dopust samo na samotno nudistično plažo-da jih nobeden ne vidi ker so grdi in smrdijo da je joj.No-Kozlovička je še teko grda da še tam ne more.
pjero  |  07 .08. 2016 ob  11: 18
To kar je v gnezdu SMC ali prileze iz njega je pokvarjeno in usmrajeno do fondamenta. Sta pač pripadnika tega legla in pika. Njuna telovadba je ista kot jo izvajajo ostali. Prišli so v parlament in dobili mandat z veliko politično prevaro, zato nimajo nobene legitimnosti, da bi nam solili pamet in nas " nadmudrivali ". SMC in še posebno SD sta najhujše zlo za slovenske domoljube, še posebno za nas, ki živimo pod Črnim Kalom. Staroselci dobro vemo za vse rabote, ki so se tukaj dogajale po vladavino ( ZK, Združene liste, SD ) niti ne vem kaj so si vse še vmes izmislili. Vsi so kot velik lonec mineštre, Z velikimi gobci pred volitvami, po njih pa z ogromnimi praznimi žepi in pohlepu. Z nami pa delajo vsi enako, lažejo, kradejo in nas jebejo v glavo.
pips |  07 .08. 2016 ob  08: 25
"obala" je vse povedal, ker pa ovce nevedne hodijo na volitve se bomo še kopali kar naprej v lastnem dreku in gospodje ki podpirajo korupcijo in od nje lepo živijo bodo še naprej bili plačani od naših minimalcev
@Juri |  06 .08. 2016 ob  15: 03
Čau, Jurij. Sprašuješ po rezultatih teh dveh poslancev. Upravičeno. Ampak ker si nedavno prav na regionalu trdil, da sta na podlagi ustave zastopnika vsega naroda, kako meriš njihovo delo?
Štejejo zate npr. dodatne spodbude gospodarstvu v SV Sloveniji ali tu v Istri?

Pizdit je najlažja stvar na svetu, anonimno in iz fotelja. Zastavit svoj obraz in ime, familijo, otroke ... je pa nekaj drugega.
obala |  06 .08. 2016 ob  09: 19
ritoliznika sta bila in tudi ostala...in delata kar jim drugi rečejo...no, vse za denar in dobro plačo pa še svoje prijatelje postavijo na vodilna mesta...a ne Marko, če ne bi bilo lobbiranja v ozadju ne bi Dobrinja prišla tam kjer je zdaj...politiki so rak te države
IZOLAN |  06 .08. 2016 ob  08: 50
lahko jih kritiziramo po mili volji, saj se futrajo tudi z našim denarjem, kolko in kaj so naredili v zadnjih 25 letih, pa se itak vidi!!!!
1