PRIDIH NEW YORKA V SREDIŠČU KOPRA: Čemu bo namenjen kultni kiosk?

Koper

Od danes dalje boste med sprehajanjem po Kopru dobili občutek, da ste v New Yorku. Zakaj? Na Ukmarjevem trgu bo stal Kiosk K-67, vrhunski izdelek jugoslovanske šole industrijskega oblikovanja, ki je dolga leta krasil znameniti Times Square.

Modularni Kiosk K-67, ki ga je leta 1968 oblikoval profesor Saša Mächtig in ki je dolga leta krasil Times Square v New Yorku, na stičišču 45. in 46. ulice z Broadwayem, bo v umeščen v središče Kopra, uporabljen pa bo kot nov participatorni program Avtomatik Delovišča, so slednji sporočili na družbenem omrežju Facebook.

Tekom postavitve bodo na njegovi lokaciji izvedli različne aktivnosti v sodelovanju s KUD C3, Obalnimi galerijami Piran, Društvom PPF ter Zavodom za kulturo, turizem in mladino Koper. Kultni kiosk bo gostil od predavanj, diskusij, delavnic do izobraževalnih dogodkov za meščane, septembra pa tudi mednarodno poletno šolo Neformalno mesto: začasne avtonomne utopije.

Kiosk bodo uradno odprli danes ob 19. uri na Ukmarjevem trgu. Dogodka se bo udeležil tudi oblikovalec kioska, Saša Mächtig.

????Če se boste od četrtka sprehodili po Kopru, vas bo pot na Ukmarjev trg popeljala tudi v zgodovino. Tam boste namreč...

Objavil/a Aleš Bržan dne Ponedeljek, 19. julij 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  22 .07. 2021 ob  20: 13
Še lepši je Solaris
Istriano |  22 .07. 2021 ob  16: 50
-2
Spet ena grda plastična tvorba v našem krasnem mestu.
manemebasat |  22 .07. 2021 ob  14: 19
A ni Puh pripeljal enega v Zusterno in ustanovil BUM?
Marko |  22 .07. 2021 ob  09: 02
Ne, ne: Pridih YU Kopra v NY. V celi jugi smo imeli te kioske, čevapđinice, hot doge, .., in še in še. Odkar smo v kapitalizmu pridejo v upoštev takšni izdelani iz debelostenskega jekla, spredaj z mrežo in neprebojnim steklom z majhno odprtino, da notri vstaviš keš.