PRIČE DVOJNEGA UMORA V KRKAVČAH: "V koritu je opral okrvavljeno palico" (FOTO)

Kronika

Pred koprskim sodiščem se je včeraj nadaljevalo sojenje Marku Matiću za dvojni umor v Krkavčah lani poleti. Na mesto za zaslišanje je stopila prva soseda umorjenega para, ki je pred enajstimi leti od pokojnih Milke in Angela Grbaca kupila hišo. 43-letnica naj bi med drugim videla obtoženega Matića, kako je prišel iz hiše in v koritu pred vhodom opral metrsko palico temno zelene barve, ki je bila krvava. Vse skupaj naj bi opazovala s petih metrov razdalje, je povedala pred sodiščem, pišejo Primorske novice.

Gre za sosedo, ki naj bi edina videla obtoženega Marka Matića, kako se je usodne sobote zjutraj avgusta lani čez njeno dvorišče pripeljal pred hišo umorjenih zakoncev Grbac. Nosil naj bi kapo in sončna očala. Ni ga prepoznala, zato ga je vprašala, ali potrebuje pomoč oziroma, ali koga išče. Odgovoril naj bi ji, da ne. Potem naj bi mu dejala, naj umakne avto, ker bo šla kmalu ven. Kmalu zatem naj bi zaslišala udarce iz kuhinje, ni pa slišala udarcev v lopi, kjer je morilec pokončal Angela.

Videla je moškega, ki je prišel iz hiše in v koritu opral palico, zato je poklicala najprej drugega soseda, nato še policijo. Ko je prišel drugi sosed, ga je vprašala, ali pozna moškega, pa naj bi ji odgovoril, ali ne vidi, da gre za Matića. Ko je slednji videl soseda, naj bi mu dejal, naj pride bliže, ker čaka tudi njega. Še pred tem naj bi Matić palico spravil v avto.

Do prihoda policistov naj bi Matić slonel na svojem avtu na dvorišču. Ko sta prišla prva dva policista, naj bi mu dejala naj leže na trebuh na tla. Policist, ki je šel pogledat pod lopo, naj bi Matiću dvakrat zavpil, kaj je storil. Ta naj bi mu odgovoril, da v kuhinji leži tudi njegova sestra in da ne bo več lagala na sodišču.

Soprog 43-letne sosede se je usodnega jutra avgusta lani bril v kopalnici, ko je pritekla žena in mu povedala, da se godi nekaj hudega. Stekel je ven in čez leseno ograjo videl Matića, kako pere okrvavljeno kovinsko palico. Palico je videl tudi drugi sosed, ki je s sinom s traktorjem prišel pred hišo. Ko je vprašal Matića, kaj dela, naj bi mu odgovoril, naj pride gor, da bo ubil še njega. Ko je Matić odprl vrata avta, se je drugi sosed prestrašil, ker je menil, da bo izvlekel kakšno orožje, zato je stekel do svoje hiše.

Matićevi pa, kot kaže, niso bili sprti le s pokojnima zakoncema, ampak tudi z njunimi sosedi. Tožbo so vložili tako proti prej omenjeni sosedi, v sodnem postopku pa so tudi z drugim sosedom, ki naj bi mu obtoženčev sin Ivica Matić nekaj mesecev pred umorom z avtom zaprl pot do njive. Nato naj bi prijel za lok traktorja in ga tresel, sosed pa naj bi s kosirjem v rokah dejal, da ga bo porezal, če ne preneha.

Sojenje se bo nadaljevalo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  19 .06. 2019 ob  17: 57
In taki na državne stroške in vseh nas dobijo fitness in lepo ohlajene prostore. Norija totalna.