PRODAJA ZEMLJIŠČ NESOJENE IZOLSKE AQUALANDIE: Primorju bodo pomagali Nizozemci

Izola

Okrožno sodišče v Novi Gorici je v stečajnem postopku nad ajdovskim Primorjem dalo soglasje k sklenitvi pogodbe o posredovanju pri prodaji nesojenega izolskega vodnega parka z nizozemsko družbo Troostwijk Auctions BV, izhaja iz objave na Ajpesu.

Slika je simbolična.

Sodišče je tako sledilo predlogu stečajnega upravitelja in dalo soglasje k podpisu pogodbe med Primorjem kot naročnikom in Troostwijk Auctions BV iz Amsterdama kot posrednikom.

Upravitelj je namreč pojasnil, da nepremičnine, pri prodaji katerih naj bi sodeloval posrednik, predstavljajo večji del celote, za katero je že bilo izdano gradbeno dovoljenje za izgradnjo finančno obsežnega kompleksa vodnega parka. Projekt v tehničnem in finančnem smislu presega zmožnosti potencialnih investitorjev v Sloveniji, s čezmejnim razpisom pa bo, glede na informacije s trga nepremičnin, dosežen ugodnejši odziv morebitnih investitorjev.

Slika je simbolična.

Vodni park Aqualandia, kot se ga je prijelo ime, je že desetletje star nesojeni projekt Primorja, ki bi se moral, če bi bil zgrajen, razprostirati na skoraj štirih hektarjih površin na območju med izolskima Prešernovo in Južno cesto.

Stečajni dolžnik ne bo nosil stroškov prodaje, upravitelj pa je še poudaril, da je sklenitev pogodbe v interesu dolžnika, saj bo s posredovanjem posrednika uspel nepremičnine najugodneje prodati. Pozitivno mnenje k predlogu je predhodno na dopisni seji dal tudi upniški odbor Primorja.

Podjetje Troostwijk deluje že od leta 1930. V tem času je postalo največji industrijski (spletni) dražilec v Evropi, izhaja iz spletne strani podjetja.

Deli novico:

@pipa |  17 .09. 2018 ob  16: 54
pol bosta v Istri dve aqualandiji,super
aqalandija |  15 .09. 2018 ob  18: 07
=skokolandija=floskolandija
občina piran |  14 .09. 2018 ob  09: 38
tle se tudi prodaja pred volitvami
Pipa |  13 .09. 2018 ob  08: 50
Juhuuu, komaj čakam, da bo narejen vodni park, kot v Istri. Huuraaaa....
Provizija revizija |  12 .09. 2018 ob  17: 34
Kaj je že padla po stopnicah tudi kakšna na občini?