Predstavniki treh občin prevzeli zavetišče

Koper

Zgodaj dopoldne je na Mestno občino Koper prispela pošiljka s ključi Obalnega zavetišča za zapuščene živali. V zavetišče so se odpravili predstavniki treh obalnih občin, ki so ugotovili dejansko stanje v zavetišču. Na teren pa so se odpravili tudi delavci, ki so že začeli z urejanjem objekta. 

Predstavniki občin in Komunale Koper so si ogledali stanje v zavetišču, naredili popis in se dogovorili o nujnih investicijskih in vzdrževalnih delih. Ker je bilo zavetišče polno bolh, so morali prostore najprej opraviti dezinsekcijo in dezinfekcijo prostorov, kmalu zatem pa so v Sv. Anton prispeli tudi prvi stroji in obnova zavetišča se je začela.

Košnje trave, urejanja žive meje, odstranjevanja suhih dreves, zamenjave dotrajanih in mestoma uničenih ograj so se lotili danes, sledilo bo beljenje vseh notranjih prostorov, popravilo dotrajanega betonskega stebra in prenova starega vhoda v zavetišče. Poleg tega bodo z visokotlačnimi čistilci temeljito očistili vse zunanje površine, popravili kovinske ograje vseh boksov za živali, uredili pa bodo tudi leseni deli znotraj boksov. Poskrbeli bodo tudi za zasaditev zunanjih površin in že danes preverili delovanje kanalizacijskega sistema in električnega omrežja, med drugim pa bodo zamenjali in zavarovali stikala ter električno omarico.

Jutri, 2. julija, ob 17. uri, pripravljajo tudi prostovoljno delovno akcijo, v okviru katere bodo vsi prostovoljci in ljubitelji živali lahko tudi sami prispevali k prenovi in lepši podobi zavetišča za zapuščene živali v Sv. Antonu, ki bo v svoji novi podobi vrata odprlo že ta petek, 3. julija, ob 18. uri. 

 Popovič: Živali nikakor ne bi pustili na cedilu 

Popovič je v izjavi za medije pojasnil, da so se pripravili na prevzem zavetišča, imeli pa so pripravljene tudi alternativne rešitve, ko pa so končno prejeli ključe zavetišča, so se lotili dela. Otvoritev novega zavetišča bo v petek ob 18h uri, na isti dan pa bo društvo organiziralo shod v Kopru. Poudaril je da je odločba veterinarske inšpekcije, torej države tista zaradi katere so bili primorani prevzeti zavetišče. Na vprašanje novinarja ali bo položnica za komunalo sedaj dražja, ker so prevzeli delovanje zavetišča  odgovoril nikalno. 

Vodja azila veterinarka

Mateja Sukan je veterinarka, ki bo odslej vodila azil, ki sedaj že deluje. Najditelji zapuščenih živali lahko pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 88 49.

 

Deli novico:

Resnica  |  05 .07. 2015 ob  16: 39
http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=337
Svetovalec |  05 .07. 2015 ob  14: 35
Igra je razmeroma velika, zato ne bodite nestrpni.
BOjan66  |  04 .07. 2015 ob  20: 44
Matija KI SMO_ JIH MI PLAČALI DAVKOPLAČEVALCI
matija |  03 .07. 2015 ob  20: 37
Kako je zdaj lepo urejeno zavetišče. V samo dveh dneh kaj uspejo narediti pridni delovni ljudje.
Ermin |  03 .07. 2015 ob  20: 28
Sem prej gledal tv in smo se nasmejali- da ni bilo turistov ki so gledali kaj se dogaja na titovem ne vem če bi jih lahko preštel za dve roki prstov
@metekvglavo |  03 .07. 2015 ob  19: 05
Očitno ste skoraj vsi komentatorji imeli osebne izkušnje z zavetiščem. Ne želim se postavljati na nobeno stran, ker sem prepričana, da imata obe strani dovolj masla na glavi, ampak takšni slavospevi Popiju in GGM, da ti gre res lahko na bruhanje. In ja, sem sledila po družabnih omrežjih, da je REGIONALOBALA zelo pristranski medij, sedaj pa sem se, glede na to enostranskost poročanja, prepričala...ampak medij je za ljudi in ljudje lahko naredimo marsikaj...začeli pa bomo s tem, da jim izbrišemo facebook profil, nato pa sledijo ukinitve finančnih dotokov...
PICK-NICK v Sv.Antonu |  03 .07. 2015 ob  18: 44
-2
Kdo organizira piknik v Sv.Antonu in kdo plača hrano in pijačo za zbrane podpornike?Me prav zanima,zakaj ni prišel g.Župan,da prisotnim pojasni zakaj so morali priti?
izolčan |  03 .07. 2015 ob  18: 39
Popovič je zakon. On ima jajca pogledat resnici v oči.
mah |  03 .07. 2015 ob  18: 39
Eko nov sektor za parkiranje zaslužnih (lojalnih) kadrov GGM-ja!
Kje je GGM? |  03 .07. 2015 ob  18: 26
Ma kje je GGM?Če ne drugo bi saj znal kaj malo lepše govorit in tudi bolj simpatičen je od Borisa,ki je vedno zamorjen.Zakaj njega ne pusti,da uredi zadeve kot je že pokazal,namesto,da se sam župan izpostavlja!
brigita  |  03 .07. 2015 ob  18: 10
Nikoli mi ni bilo jasno kako pri takih vrtoglavih številkah oni še zbirajo hrano.Takrat sm zacela sumit da nekej smrdi. Saj tega v ljubljani še nikoli nisem videla.
Peachess |  03 .07. 2015 ob  17: 14
Ada.. Da, tako je
1