PRAZNIKI SO MIMO, KAM Z BOŽIČNIM DREVESCEM? V Trstu imajo odlično rešitev

Trst

Božično-novoletni prazniki so za nami, v novo leto smo že konkretno zakorakali in napočil je čas, da pospravimo novoletne okraske, ki so v prazničnem obdobju krasili naš dom. Največjo težavo predstavlja pospravljanje smrečice, predvsem naravne. Umetno drevesce lahko spravimo na podstrešje ali v klet, kjer bo počakalo do naslednjih praznikov, kam pa z naravnim? V Trstu so se domislili priročne rešitve.

Naravne smrečice ne moremo kar odvreči med običajne smeti. Lahko bi jo denimo med biološke odpadke, a kaj, ko bi jo morali prej razsekati. V Trstu so se domislili odlične rešitve, ki je do dreves veliko bolj prijazna.

Podjetje AcegasApsAmga in Občina Trst bosta 11. januarja organizirala popraznično ekološko oz. "božično" soboto. Med 9. in 15. uro bodo lahko občani na parkirišče pri Frnedu prinesli in oddali smrečice, ki so svoje že odslužile. Drevesa s koreninami bo mogoče ponovno posaditi, tista brez korenin pa bodo pravšnja za kompost, piše Primorski dnevnik. Občani bodo lahko sicer oddali tudi umetne smrečice, ki jih bodo odvrgli na odpad.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija