KO PRIDEŠ V TRGOVINO, PA NIMAŠ KJE PARKIRATI: Kdaj bo konec kaosa pred koprskim Lidlom? (FOTO)

Koper

Kdor zahaja v trgovino Lidl v centru Kopra, je ob prihodu na parkirišče pogosto slabe volje. Parkirišče pred poslovalnico na Kolodvorski 5 je namreč velikokrat že zjutraj zapolnjeno do zadnjega kotička. Očitno je, da pred trgovino ne parkirajo le njeni kupci, ampak tudi tisti, ki imajo v centru mesta druge opravke. Z vprašanji, zakaj ne uporabljajo zapornic, ki bi omejila dostop do parkirišča in kako se soočajo s problematiko zasedenosti parkirišča, smo se obrnili na Lidl, kjer pa so bili s pojasnili izjemno skopi.

Zapornice na parkirišču pred trgovino Lidl na Kolodvorski 5 v Kopru so večinoma dvignjene, s tem pa je parkiranje na njem prosto in brezplačno. Obiskovalci trgovine, ki v njej opravijo tudi večje nakupe in morajo vozilo nujno imeti v bližini, so tako ob prihodu na parkirišče pogosto slabe volje. Parkirišče je namreč ob dvignjenih zapornicah zasedeno že ob 9. uri zjutraj in tako ostane vse do popoldneva, ko s parkirišča svoje avtomobile odpeljejo tisti, ki so imeli v centru mesta druge opravke in so za parkiranje izkoristili eno izmed edinih brezplačnih parkirišč v Kopru.

Na parkirišču že ob 9. uri zjutraj ni več prostih parkirnih mest.

Parkirišče na Kolodvorski je sicer precej veliko. Kot so nam sporočili iz Lidla, je na voljo 165 parkirnih mest, od tega deset za invalide in štiri za družine. Očitno je torej, da vseh 165 mest ne zapolnijo kupci.

Zapornice so večino časa dvignjene.

Na podjetje Lidl smo zato zastavili nekaj vprašanj, da bi ugotovili, zakaj so zapornice na omenjenem parkirišču neprestano dvignjene. Zanimalo nas je, ali so se jim zaradi zasedenosti parkirišča stranke že pritožile in kako rešujejo problematiko prezasičenega parkirišča.

Odgovorili so nam zelo skopo: "Lahko vam potrdimo, da imamo žal res nekaj težav z zapornicami, ki so pogosto v okvari. S problematiko zasedenosti parkirišča se sicer aktivno ukvarjamo."

Kakšne težave imajo z zapornicami, zakaj jih ne odpravijo oziroma kdaj jih bodo, v Lidlu niso pojasnili. Prav tako niso razložili, kako rešujejo problematiko zasedenosti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  09 .01. 2020 ob  23: 22
Pa ja ni debata o parkiranju v Kopru, dovoljenem in prepovedanem!? :) Pridite v Žusterno in boste videli, kako se parkira pred npr. pizzerio 33 ......... enostavno se parkira na cesti in če kaj rečeš lastniku, ti mirno z nasmehom odgovori, da ga lahko prijaviš. Redarjev ni, če pa so, pridejo zgolj po plačilo, da mižijo, ko vozijo mimo.
Ima pa Žusterna še eno posebnost, ki je ni v Sloveniji ali kje drugje po svetu. :) Namreč, če pridete po klancu navzdol iz Markovca, se morate pred križiščem, spr. uvozom v Žusterno ustaviti, saj imajo prednost vsi drugi, tudi tisti, ki pridejo iz garaže hotela ali iz privat parkirišča Snack bara!
olor |  09 .01. 2020 ob  08: 09
Reklama za Lidl, pa še zastonj je.
kanarin |  08 .01. 2020 ob  18: 21
Kaos pred LIdlom v Kopru jQuery1123023189794745344927_1578503476496 Pa ne vem no, zmeraj ko se vozim mimo (v Lidl le redko zaidem) vidim, da je ravno to parkirišče še najbolj prazno (na tem območju) . Res pa ne hodim mimo med delavniki v dopoldanskem času. Če smo že pri tem je zame dosti večji problem parkirišče Supernova 2 - kjer je po skoraj vedno težko najti prosto mesto. Da ne govorim o parkirišču na tržnici (recimo sobota dopoldne). Lidlovi kupci pa se mi tukaj še najmanj smilijo. Pa če je kdaj slučajno res polno - pa parkirajte drugje v bližini, parkirišč je kolikor hočeš vse okoli. Ali pa pejte v kakšno drugo trgovino - izbire je kolikor hočeš. To je pač spet eden od prenapihnjenih člankov na tem portalu - namenjen predvsem pritegovanje pozornosti, sama vsebina in relevantnost pa je..ah pustimo stat
hribi |  08 .01. 2020 ob  14: 35
19
Spoštovani novinarji, kaj pa če bi vaše vprašanje naslovili kar na MOK? Seveda sedanja oblast ni najbolj kriva, da v Kopru ni parkirnih mest, kot je seveda res, da v svojem mandatu niso prav nič naredili, da se stanje izboljša.
Prejšnji župan ne da je samo postavljal parkirne ure, tudi zemljišča je oddal hišnemu gradbincu kot kompenzacijo, da mastno služi. Tudi ko se se gradili trgovski centri ni nobenemu padlo na misel. da bi investitor v zameno za komunalno ureditev ali kaj podobnega predvidel izgradnjo dodanih parkirišč v javno dobro. Potem imaš trgovce, ki rešujejo zgrešeno politiko na Verdijevi in so kasneje bili primorani postaviti zapornice. In seveda po slovensko, kriv je tisti, ki je bolj prijazen občanom ( ne kupcem) kot tisti ki je zadevo zakuhal ali pa ne naredi nič.
Silvana63 |  08 .01. 2020 ob  13: 44
14
Parkirišče ob Lidlu sigurno ni problem občanov, kvečjemu kupcev v Lidlu in Lidla samega. In če se v Lidlu ne pritožujejo in ne rešujejo svojih problemov, zakaj je treba o tem pisat? Je Marjetica prodala premalo bonamentov za parking?
va cagar |  08 .01. 2020 ob  11: 56
@vseved: hofer je predaleč od centra , bi morali spet na bus pa plačat..
va cagar |  08 .01. 2020 ob  11: 54
16
Parkirišče je namreč ob dvignjenih zapornicah zasedeno že ob 9. uri zjutraj in tako ostane vse do popoldneva, ko s parkirišča svoje avtomobile odpeljejo tisti, ki so imeli v centru mesta druge opravke in so za parkiranje izkoristili eno izmed edinih brezplačnih parkirišč v Kopru.
Avtorju tege članka svetujem da napiše po domače: parkirišče je zasedeno ker ljudje ki delajo v kopru ne kupijo abonmaje za parkiranje, upam da zaprejo še to parkirišče pol bo pa treba seči v žep po denarčke za parkiranje...
vseved |  08 .01. 2020 ob  11: 35
14
Pred Hoferjem v Olmu je vedno dovolj prostora.