POZOR, DIJAKI IZ ANKARANA: Razpis za dodelitev štipendij je zunaj, študenti bodo še malo počakali

Ankaran

Občina Ankaran je v sredo objavila javni razpis za dodelitev štipendij dijakom. Namenjene so vsem, ne glede na učni uspeh ali tekmovalne rezultate in so združljive z vsemi drugimi štipendijami, poudarjajo na občini. Konec septembra bodo objavili še razpis za študente. Za informacije bo na voljo posebna pisarna.

Občinske štipendije v Ankaranu razpisujejo prvič. Zanje so skupaj namenili 250.000 evrov. V občini je približno sto dijakov in sto študentov. Srednješolci lahko vloge oddajo do 9. septembra.

Do štipendij so upravičeni tako tisti, ki se izobražujejo v Sloveniji, kot tisti v tujini. Dodelitev štipendije ni odvisna od učnega uspeha, vendar, kot so zapisali na občini, si lahko dijaki sami zvišajo osnovno štipendijo z dokazili o učnem uspehu, dosežkih na različnih področjih, družbeni angažiranosti in deficitarnosti poklicev, za katere se šolajo.

Razpisne pogoje bodo pojasnjevali tudi v posebni pisarni, ki so jo odprli v Domu družbenih dejavnosti na Bevkovi ulici. Tam bodo, kot obljubljajo, omogočali tudi lažjo prijavo.

Pisarna bo odprta v času objave razpisa vsak delovni dan med 9. in 16. uro. Ob petkih, med 9. in 14. uro, bodo lahko dijaki in kasneje študenti osebno oddali vloge in z občinskimi uslužbenci preverili njihovo ustreznost. Dokumentacija je skupaj z dodatnimi informacijami objavljena na straneh občine Ankaran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija