POZIV ZA ENKRATNO FINANČNO POMOČ PRIMORSKIM ŠTUDENTOM: Rok za oddajo je podaljšan!

Koper

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) so se odločili za podaljšanje roka za prijavo na poziv za finančno pomoč študentom v prazničnem času. Po tehtnem premisleku so rok podaljšali predvsem zato, ker želijo, da bi imeli vsi študenti dovolj časa za prijavo na poziv.

Prijavo na poziv študenti v socialni stiski lahko oddajo do 10. decembra. Vsi pogoji in dokumenti, ki jih morajo študenti oddati so objavljeni na spletni strani ŠOUP. Hkrati poudarjajo, da se lahko obrnejo nanje, če bodo pri izpolnjevanju dokumentacije naleteli na težave. Za vsa vprašanja so na voljo preko e-pošte info@soup.si.

Kdo se lahko prijavi na poziv za finančno pomoč?

Na ŠOUP opozarjajo, da se na poziv lahko prijavijo tudi tisti študentje, ki opravljajo študentsko delo. Študentsko delo je socialni korektiv, takšen korektiv pa ne more celovito reševati dalj časa trajajočih socialnih stisk študentov. Na poziv se lahko prijavijo vsi, tako domači kot tuji študenti, ki obiskujejo Univerzo na Primorskem v študijskem letu 2021/2022. Komisija bo vloge ocenjevala predvsem na podlagi opisa socialnih stisk študentov.

Sredstva za socialno ogrožene študente prispevala tudi Mestna občina Koper, pri pozivu sodeluje tudi Dobrodelno društvo Petka za nasmeh

Sredstva, ki jih bodo razdelili socialno ogroženim študentom, je prispevala tudi Mestna občina Koper. Skupen znesek sredstev, ki so na voljo socialno ogroženim študentom, je 7500 evrov. S tem bodo lahko pomagali 75 študentom Univerze na Primorskem. Veseli jih, da bodo v decembrskem času vsaj delno omilili stiske tistih, ki nujno potrebujejo pomoč. Hvaležni so tudi Dobrodelnemu društvu Petka za nasmeh, ki sodeluje pri izvedbi celotnega poziva.

Prijavo na poziv lahko študenti oddajo tudi v prostorih ŠOUP

Pomembna novost, ki velja od 3. decembra, je, da prijavo na poziv lahko študenti oddajo tudi v prostorih Študentske organizacije Univerze na Primorskem. Vsi, ki želijo oddati dokumentacijo, lahko to storijo na INFO točki ŠOUP vsak delovni dan od 9. do 12. ure ter od 13. do 15. ure.

Na ŠOUP se močno zavedajo stisk študentov in naredili bodo vse, da prispevajo k rešitvi teh stisk, še poudarjajo.

"Za nas je izredno pomembno, da imajo vsi študenti dovolj časa za prijavo na poziv. Stisk je veliko in so med seboj zelo različne. Verjamemo, da študenti v tem času potrebujejo tovrstno pomoč. Naj se prijavijo tudi vsi tisti, ki opravljajo študentsko delo, takšno delo v mnogih primerih ne zadošča za pokritje vseh stroškov, ki jih imajo študenti v Sloveniji. Poziv je namenjen slovenskim in tujim študentom, pomoč potrebujejo vsi," pravi Jure Ciglar, predsednik ŠOUP.

Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila so na voljo po e-pošti: info@soup.si.

Deli novico: