POZITIVEN ŽE VSAK TRETJI TEST: Več kot 2600 novih okužb, sedem bolnikov umrlo

Slovenija

V torek so v Sloveniji opravili 7471 testov na okužbo novim koronavirusom, 2605 je bilo pozitivnih, kar je daleč največ novih okužb v enem dnevu doslej. Prvič je število okužb v enem dnevu preseglo 2000. V bolnišnicah je umrlo sedem covidnih bolnikov, podatki za domove za starejše še niso znani, je povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Direktor klinike Golnik in član vladne svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Aleš Rozman je že sinoči v oddaji Odmevi povedal, da je bilo v torek potrjenih več kot 2200 okužb, točnega števila pa še ni poznal.

V bolnišnicah se zdravi 612 covidnih bolnikov, na novo so jih v torek sprejeli 113, v domačo oskrbo pa odpustili 54. V enotah za intenzivno terapijo se jih zdravi 99, na novo so v te enote sprejeli 12 bolnikov.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi aktivnih 18.269 okužb, medtem ko je bilo v 14 dneh potrjenih 872 okužb na 100.000 prebivalcev.

V torek je bil pozitiven vsak tretji test oz. 34,9 odstotka vseh opravljenih testov, je na današnji novinarski konferenci povedal Kacin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  28 .10. 2020 ob  16: 18
IN se enkrat: Priporocil se je treba drzat, ker je social distancing edina preventiva proti virusu.

ni pa DOBRO in ZDRAVO v tej SITUACIJI:

DA VLADA KI SE SAMA NE DRZI PRIPOROCIL DAJE SLAB ZGLED
VLADA , kateri je V POLNI KRIZI, BOLJ POMEMBNO SI PODREDIT MEDIJE, STATISTICNI URAD in VSE NEODVISNE INSTITUCIJE V DRZAVI
VLADA , katera v POLNI KRIZI, KRADE na MEDICINSKI OPREMI, in kasneje HOCE ZAUSTAVITI PREISKAVO
VLADA katera v POLNI KRIZI postavi KREKA za direktorja NIJZ
VLADA katera RAGLASI KONEC EPIDEMIJE
VLADA katera hoce PRIVATIZIRATI ZDRAVSTO
VLADA katera potem VALI KRIVDO NA LJUDI ZA LASTNO NESPOSOBNOST
VLADA
Drek |  28 .10. 2020 ob  16: 06
Lili | 28 .10. 2020 ob 15: 52 :
Saj vem ,da si placan ,da trobis zmeraj isto, ker ce ne pac pomeni ,da si le en sifiliticen neandertalec.
Prosim, da mi z ARGOMENTI odgovoris tocko ,za tocko, ZAKAJ NI RES KAR PISEM.

Ni kriva vlada ,da

1. POTEM KO JE OCITALA SARCU , DA NI NAREDIL NIC, potem ko je imela 6 MESECEV CASA , DA SE PRIPRAVI, JE RAJE KRADLA na racun NASEGA ZDRAVJA, NI NAREDILA NIC. Ni usposbla enega kadra vec v zdravstvu.

2. Druge drzave so na boljsem kot mi. Mi imamo procentualno zelo visoko stevilo bolnikov

3. Razlozi mi , kaksno pomoc smo dobili od drzave. Razen BONOV kateri so NEODGOVORNO RAZSIRILI VIRUS PO DRZAVI.

4. Ne pluvam DRZAVO, ampak VLADO, katera hoce to drzavo ZAVOZITI.

5. Ljudje ne ZAUPAJO taki vladi ki LAZE, KRADE IN SAMA NE UPOSTEVA PRIPOROCIL. Za to mora VLADA prevzet ODGOVORNOST, ker je pac VLADA , ne opozicija. IN TO JE VSA DEBATA.
Lili |  28 .10. 2020 ob  15: 52
@Drek
Vlada je lahko kriva za marsikaj, za dogajanje v vezi s koronavirusom PA DEFINITIVNO NE! Virus je povsod, v drugih državah, ki so veliko bolj razvite od nas, je še hujše in njihovi zdravstveni sistemi so tik pred sesutjem! In kar se tiče pomoči, smo v prvem valu dobili ogromno, samo poglej npr.Italijo...tej niso vidli še eura...
Pljvat državo kar tako (ker pač nismo moje barve), se mi ne zdi pošteno, je pristransko pumpanje! To siguno NI dobro in zdravo v tej situaciji. Ne rabiš simpatizirat z vlado, daleč od tega, kar pa se tiče koronavirusa, je edino prav, da se držimo nekih priporočil in poskusimo narediti vse kar je v naši moči, da se ne širi. In ljudje so že zmedeni in prestrašeni in deljenje nekih prepričanj s strani raznih Zlatkotov in Tanj in Markotov NI in NE MORE BIT prav. KER ONI NISO VSEVEDI! NIMAJO POJMA! BODO PREVZELI ODGOVORNOST? IN TO JE VSA DEBATA.
Drek |  28 .10. 2020 ob  14: 56
Lili | 28 .10. 2020 ob 14: 23

"Se 100% strinjam! Vedno je za naše težave kriv nekdo drug! Čakamo, da nam bo vse postreženo. Iščemo SAMO pravice, DOLŽNOSTI NI! Pljuvat in ubit unega, ki ne misli isto! Pametovanje! Neupoštevanje vsega! Občutek, da nam nihče nič ne more!"

Tocno si opisal delovanje VLADE. Katera kot po DEFINICIJI BESEDE "VLADA" je ODGOVORNA za DOGAJANJE v SLOVENIJI s svojim NEJASNIM KOMUNICIRANJEM, KRAJAMI NA RACUN ZDRAVSTVENE OPREME, PREPOTREBNO MENJAVO KADROV V KRIZNI SITUACIJI IN NEUPOSTEVANJEM LASTNIH NAVODIL.

Mi ne rabi poogoglat, sem pac razgledan clovek.Lili |  28 .10. 2020 ob  14: 23
-3
Verjetno nisi slišal izjave nekega psihologa (Vir: Radio Koper, danes)... Da smo na ravni NEANDERTALCEV! S svojo razvajenostjo, neodgovornostjo in še čim...
Se 100% strinjam! Vedno je za naše težave kriv nekdo drug! Čakamo, da nam bo vse postreženo. Iščemo SAMO pravice, DOLŽNOSTI NI! Pljuvat in ubit unega, ki ne misli isto! Pametovanje! Neupoštevanje vsega! Občutek, da nam nihče nič ne more!
@Drek
Pogooglaj kaj pomeni neandertalec!
magik |  28 .10. 2020 ob  13: 35
Marušič, Ihan, Pretnar... kje je vaš glas.... zelo, a še vedno premalo (Ihan in Pretnar) se trudite z orisom dejanskega stanja in prognozo!
magik |  28 .10. 2020 ob  13: 18
Nezrel infantilen narod. Celo masko nam je tako zelo težko nadeti.
Kot kaže nas bo treba zapreti v hiše oz. stanovanja, drugače ne bo šlo.
Najlepša hvala vsem Markom, Zlatkom, Tanjam in kvazi zdravnikom z dr. diplomo ali brez nje.
Drek |  28 .10. 2020 ob  12: 55
Zdravstveni sistem se sesuva in VLADA V 6IH MESECIH , NI NAREDILA NIC: Vsi smo vedeli za 2 VAL.

HVALA VLADI ZA NEJASNA NAVODILA, PODCENJEVALNO Z ODRIVANJEM STROKE - KOMUNICIRANJE, KRAJE, PREPOTREBNE MENJAVE KADROV

Clani VLADE SAMI NE UPOSTEVAJO NAVODIL. Kaksen zgled dajejo? Ljudje sledijo tistim katerim ZAUPAJO....NEUPOSTEVANJE LASTNIH NAVODIL IN UGRABITEV DRZAVE izzivilja NEZAUPANJE V LJUDEH.

In potem imamo se gnjusne jansakomentatorje ala Lili , ki je moski ,ma si je dal tak nick za zavajat ljudi.
Lili |  28 .10. 2020 ob  12: 40
Zdravstveni sistem se sesuva in folk še vedno ne šteka! Zahvala tudi takim, ki se prodajo za pet minut slave ala Zlatko, Marko, TAnja ...