STRELEC IZ GORJANSKEGA JE ZA REŠETKAMI: Pred dogodkom se z nikomer ni sprl, policisti iščejo motiv za dejanje

Kronika

Koprski kriminalisti danes nadaljujejo s preiskovalnimi dejanji kaznivega dejanja, ki ga je minulo sredo v Gorjanskem zakrivil 50-letni domačin, ki je streljal v tamkajšnji trgovini in v stanovanjski hiši. Moškega so kriminalisti v petek privedli h koprski preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

"Obenem obveščamo, da nadaljujemo z zbiranjem obvestil in dokazov, saj še vedno nismo uspeli potrditi motiva za izvršitev kaznivega dejanja. Ugotovljeno je namreč bilo, da osumljeni pred dejanjem ni prišel v spor z nikomer," so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Spomnimo, minulo sredo ob 15.00 so koprski policisti prejeli klic na 113, da sta se v Gorjanskem na Krasu sprla moška, klicatelj pa je omenil tudi strelno orožje. Na kraj so takoj poslali več policijskih patrulj in kriminaliste.

50-letni domačin je nekaj minut pred 15.00 s puško šibrovko vstopil v trgovino v Gorjanskem, tam kričal in v strop izstrelil naboj. Poleg prodajalke sta bili v trgovini še dve stranki, od tega je bila ena po neuradnih podatkih 13-letni otrok. Moški se je nato obrnil in zapustil trgovino. Pred trgovino pa je ustrelil še en naboj v avtomat za napitke.

Nato je sedel v osebno vozilo in se odpeljal do stanovanjske hiše, neuradno do hiše svoje sestre, kjer je puško repetiral, nasilno odprl vrata in članom družine grozil ter ponovno ustrelil. S kraja se je nato odpeljal do svojega doma, kjer se je zaprl v hišo. Na kraj so prišli policisti in policijski pogajalec. Ob 17.38 je 50-letnik sam prišel pred stanovanjsko hišo in se predal. Velika sreča je bila, da v vsem dogajanju nihče ni bil poškodovan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .05. 2024 ob  14: 07
zakaj imajo taki tipi orožje, samo prašam