POROKA ZA REŠETKAMI BURI HRVAŠKO JAVNOST: To je dekle, ki je reklo "da" trikratnemu morilcu

Svet

Hrvaške medije zadnje tedne polni zgodba o poroki enega najbolj krutih morilcev pri njih, Srđana Mlađana, ki sedi zaradi trikratnega umora. Njegova soproga, 20-letna Zagrebčanka Elia Molnar, ni edina, ki je "hrvaškemu monstrumu" pisala v zapor, se je pa par prvič videl na poroki za rešetkami minuli teden.

Elia in Srđan naj bi bila v zvezi kakšno leto ali dve, vse skupaj pa se je začelo, ko mu je v zapor poslala pismo. Začelo se je dopisovanje, med katerim je Srđan dekle tudi zaprosil in privolila je. Elia ga je v zaporu v Lepoglavi želela obiskati že pred poroko, a uprava zapora paru tega ni dovolila.

Poroka je potekala v sobi, kjer tudi sicer zaporniki dobivajo obiske, pod strogim videonadzorom, dovolili so le nekaj fotografij, obredu pa sta prisostvovali priči, ki ju je izbral ženin. Zdaj, ko sta poročena, Elia lahko pokliče Srđana, enkrat mesečno oziroma za praznike mu lahko pošlje paket, dvakrat na mesec ga lahko obišče, a ne v ločeni sobi, kjer bi lahko imela intimne odnose.

Srđan Mlađan je pred 21 leti brez razloga z avtomatsko puško streljal v glavo 16-letnice, potem pa isto leto umoril še 61-letnega upokojenca. Štiri leta pozneje je v svojem prvem izhodu iz zapora ob koncu tedna oropal banko v Zagrebu in ubil še policista.

Kot piše časnik Jutarnji list, pa bi poroka Srđanu Mlađanu lahko omogočila tudi, da bi mu zmanjšali zaporno kazen. O vseh treh pravnih možnostih, ki jih ima na razpolago, odloča sodišče.

"Zakaj pa mu ne bi pisala?" je medijem po poroki dejala mlada Zagrebčanka, ki njunih načrtov za prihodnost ne razkriva. Pojasnila je, da je Srđan prav tak, kot si ga je predstavljala. Da so dogodki iz 90. letih minulega stoletja stvar zgodovine in je o njih brala v medijih, pravi. Elia meni, da je zdaj njen mož drugi človek.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija