POLICIST GA JE SKUŠAL USTAVITI NA PIRANSKI CESTI: Tega, kar je storil voznik, zagotovo ni pričakoval

Kronika

V soboto ob 23.50 je policist ustavljal vozilo na Piranski cesti v Kopru. 41-letni voznik je ob ustavljanju nekoliko pospešil hitrost in zapeljal proti policistu, ki je odskočil na pločnik. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,44 mg/l alkohola, odrejen je bil tudi strokovni pregled za droge. Obravnava se kaznivo dejanje Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, v primeru pozitivnega rezultata strokovnega pregleda pa še kaznivo dejanje Nevarna vožnja, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper. 

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 120 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 337 klicev. Obravnavali so 37 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin in dva ponarejanja listin, zaradi kršitev javnega reda je bilo deset intervencij.

Vožnja pod vplivom nedovoljenih substanc

V petek ob 23. uri je 46-letnemu vozniku osebnega avtomobila v Pivki odrejen alkotest pokazal 0,76 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto ob 0.45 so policisti v Kopru ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,0 mg/l alkohola, opravljen hitri test na droge pa je bil pozitiven na kanabis. Odrejen strokovni pregled je zavrnil, v postopku je izročil manjšo količino zelenih posušenih rastlinskih delcev. Snov je bila zasežena in bo poslana na ekspertizo. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.20 so bili policisti obveščeni, da je na Šaredu v kanalu osebni avto, v njem pa nekdo spi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v vozilu 45-letnik, kateremu je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo, nekaj čez polnoč so policisti v Portorožu ustavili 40-letnega voznika mopeda. Odrejen hitri test na droge je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonil. Med postopkom so mu zasegli približno 25 gramov prepovedane droge konoplje. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog.

V soboto ob 21.40 so na Škofijah ustavili 35-letno voznico osebnega avtomobila, državljanko Italije, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,60 mg/l alkohola. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V zadnjem vikendu so policisti na območju PU Koper ustavili 200 voznikov in jim odredili preizkus alkoholiziranosti. 14 odrejenih preizkusov alkoholiziranosti je bilo pozitivnih, enemu so odvzeli vozniško dovoljenje, eni voznici pa so odredili pridržanje.

Ponarejanja in kraje

V petek, 14. januarja, so na mejnem prehodu Starod policisti pri vozniku tovornega vozila, državljanu BiH, odkrili ponarejen CMR (lažna vsebina) z namenom, da se izogne kršitvi omejitve tranzitnega prometa po G1/7. Sledi mu kazenska ovadba. Na mejnem prehodu Dragonja so policisti v soboto odkrili dva ponarejena PCR testa. Obema državljanoma Slovenije sledi kazenska ovadba.

V petek je nekdo pri Izoli z delovnega stroja znamke Taheuchi TB235 odmontiral planirno žlico in rotacijski Power tilt. Javno podjetje je oškodovano za 10.000 evrov.

V soboto je nekdo v Piranu ukradel zaklenjeno električno kolo znamke KTM. Lastnik je oškodovan za 1900 evrov. V Preložah pri Lokvi pa je nekdo z dvorišča ukradel motorno kolo znamke Yamaha YZ250F Cross, modro-bele barve, vredno 1750 evrov.

V petek ob 20.45 je v eni od koprskih trgovin moški kršil javni red in mir. Ker se ni umiril, so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru, kršitev ZZasV in hitri postopek.

Izolski policisti so v nedeljo zaradi suma, da je predelana konstrukcijska hitrost, zasegli skuter Piagio ZIP 25. Odrejen je bil izredni tehnični pregled. 16-letnik poleg tega na znake za zaustavitev ni takoj ustavil, vozil je tudi brez zaščitne čelade.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 18 ilegalnih prehodov državne meje: v petek v Gračišču šest državljanov Afganistana, pri Podgorju tri državljane Pakistana in enega državljana Irana, v soboto pa pri Sv. Antonu osem državljanov Turčije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  18 .01. 2022 ob  08: 48
Ma nemoj, An6280, tudi ti rabiš policijo? Zakaj pa jih kličeš, če so tako zanič?
Kush |  18 .01. 2022 ob  06: 06
-2
Naj se brigajo raje zase govna prekleta policijska!!! Samo narod terorizirat to pa ja! Ko jih clovek pa kdaj rabi pa jim rabi 1 uro da se privlecejo govna podkupljena!