POLICIJA O SINOČNJIH GROŽNJAH IN SAMOMORU NA GORIŠKEM: Kje je moški dobil vojaško avtomatsko puško?

Kronika

Kot smo že poročali, so imeli novogoriški policisti sinoči pester večer. Na 113 je poklical 61-letnik doma iz enega od naselij na območju Nove Gorice in grozil, da bo streljal. Na kraj se je takoj napotila policijska patrulja.

Policisti so ob prihodu na kraj vzpostavili komunikacijo z moškim, ki je imel v rokah avtomatsko puško, v njej pa vstavljen nabojnik. Na kraj so takoj napotili še več patrulj in ga zavarovali. Takoj so pričeli obveščati tudi okoliške stanovalce večstanovanjske hiše, naj bodo previdni.

Medtem, ko je zavaroval kraj, je eden od policistov opazil, da v temi na balkonu sedi moški, ki ima pri sebi orožje. Policisti so ga pozvali, naj orožje odloži, vendar tega ni storil. V nekem trenutku pa je pritisnil na petelina. Eden od policistov je takoj zatem v smeri, od koder je prišel strel, sprožil dva strela iz službene pištole. Ker se oseba na balkonu ni več premikala, so se policisti približali in ugotovili, da je 61-letnik storil samomor.

Na kraj so bile takoj napotene še druge pristojne službe, ki so prevzele obravnavo dogodka. Ogled kraja, ki še vedno traja, vodi novogoriška preiskovalna sodnica. Na pomoč kolegom so prišli tudi ljubljanski kriminalisti, forenzik iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija in strokovnjak sodne medicine iz Inštituta za sodno medicine Univerze v Ljubljani.

Sodnica je odredila sodno obdukcijo.

61-letnik naj bi policistom grozil z vojaško avtomatsko puško, ki je z zakonom o orožju prepovedana in je posameznik ne sme posedovati.

Imenovana je bila tudi posebna komisija, ki bo preiskala vse okoliščine dogodka in preverila, ali je policist streljal upravičeno in ustrezno.

Kam po pomoč?
Posameznik, ki čuti hudo duševno stisko ali ima samomorilne misli, lahko strokovno pomoč poišče v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrne na svojega osebnega zdravnika ali pa na eno od spodnjih služb oziroma skupin.
Pomoč v stiski:
112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč),
116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24 h/dan),
116 111 – TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro),
01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj),
031 233 211 – Ženska svetovalnica - krizni center (24 h/dan),
Živ? Živ! – zivziv.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija