POLICIJA NE DVOMI V RESNIČNOST IZPOVEDI UGRABLJENEGA BELOKRANJCA: Osumljenci ostajajo v priporu

Kronika

Glede na ugotovljeno ni nobenega dvoma, da 79-letni Mirko Moravec iz Malega Nerajca v Beli krajini ni bil ugrabljen s strani migrantov, so včeraj za portal Moja Dolenjska povedali na novomeški policijski upravi. Po njihovih ugotovitvah so pri ugrabitvi, odvzemu vozila in ropu sodelovali le tujci, sodelovanja drugih oseb policisti niso ugotovili.

Kot so za portal še povedali na PU Novo mesto, so minuli petek policisti zaslišali osumljence za ugrabitev Belokranjca – gre za Maročana in dva državljana Alžirije – ter jih privedli h preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor. Po navedbah policije, v postopku niso ugotovili okoliščin, ki bi povzročile kakršenkoli dvom o obstoju kaznivih dejanj, prav tako niso ugotovili okoliščin, ki bi kazale na vpletenost drugih oseb.

79-letnega Belokranjca so zaslišali na PP Sežana. Sežanski policisti so zavarovali vse dokaze, tudi oblačila Moravca in mu ponudili zdravniško pomoč. Nadaljnje postopke so prevzeli novomeški policisti, ki so z Moravcem opravili še dodatne razgovore.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija