POKLUKAR V PISMU ŽUPANOM: "Aktivirajte vso razpoložljivo infrastrukturo, da bi prebivalci upoštevali pravilo PCT"

Slovenija

Ob zaostrovanju epidemiološke situacije se je minister za zdravje Janez Poklukar obrnil na župane s prošnjo, da po svojih najboljših močeh pomagajo pri preprečevanju širjenja novega koronavirusa. Med drugim naj župani aktivirajo vso razpoložljivo infrastrukturo, da bi prebivalci upoštevali pravilo preboleli, celjeni, testirani (PCT).

V zadnjih tednih se epidemiološka situacija zaradi številnih okužb z novim koronavirusom zelo poslabšuje. Število okuženih in hospitaliziranih se bo po predvidevanjih še povečevalo, zaradi česar bo zdravstveni sistem na veliki preizkušnji, je v pismu županom zapisal Poklukar.

Minister je zato zaprosil župane, da po svojih najboljših močeh pomagajo pri preprečevanju širjenja virusa: "Prosim vas tudi, da občanke in občane ozaveščate, da vključite posameznike, ki jim ljudje zaupajo, in da tako s skupnimi močmi preprečimo nadaljnji porast okužb. Posameznikom je treba potrpežljivo in prijazno pojasniti, zakaj je pomembno upoštevanje priporočil."

Kot je opozoril Poklukar, ob prihajajočem prazničnem koncu tedna lahko pričakujemo mnogo več srečanj in druženj ljudi, v prihodnjih dneh pa so predvideni tudi številni dogodki in množična srečanja. "Zato potrebujemo vas, da v naslednjih dneh aktivirate vso razpoložljivo infrastrukturo v vaši občini, da bi v največji možni meri prebivalci upoštevali pravilo PCT in s tem pomagali pri zmanjšanju prenosa okužb," je dodal.

Poklukar je še napovedal, da se bodo na ministrstvu takoj po praznikih skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, civilno zaščito in Rdečim križem Slovenije sestali z najbolj izpostavljenimi lokalnimi skupnostmi ter poiskali nabor ukrepov in usmeritve za izvajanje različnih aktivnosti in vključevanje ključnih deležnikov na lokalni ravni. Župane je ob tem prosil, da v lokalnih okoljih v primeru večje ogroženosti za širjenje virusa zagotovijo ustrezno koordinacijo predvidenih aktivnosti, je razvidno iz pisma, ki so ga posredovali z ministrstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  29 .10. 2021 ob  21: 05
A ne bi bilo boljse aktivirat vso potrebno infrastrukturo In Poslat to bedasto vlado domov? Će pogledam kdo so ministri In kdo jih vodi ne vem kaj bi povedal
Piero Panin |  29 .10. 2021 ob  19: 39
-3
Ajmo studentje,varnostniki,upokojenci opet vam bo kdo j.... mater.
Zenske rade snemajo z mobitelon ko gredo delat revolucijo mimogrede se smatra za prekrsek da ti nekoga snemas in proti njegovi volji ga skusas naredit zvezdo al senzacijo
magik |  29 .10. 2021 ob  18: 45
POKLUKAR V PISMU ŽUPANOM: "Aktivirajte vso razpoložljivo infrastrukturo, da bi prebivalci upoštevali pravilo PCT"
Adijo pamet! Še ena butasta vseh butastih v butalovini butalski!
G. Poklukar, kaj ne bi raje že pred krompirjevimi počitnicami aktivirali vso vladno Cefizljevsko pamet in se odločili za možnost koriščenja bonov do na primer junija naslednje leto?
S tem bi preprečili ekstremno porast okužb, ki nas čaka v naslednjih tednih zaradi navala v hotele in toplice po vsej Sloveniji.
kokodek |  29 .10. 2021 ob  15: 47
minister za zdravje dela v nasprotju s stroko, bolj mu dišijo navodila marešalota