PO LJUBLJANI IN MARIBORU GA IMA TUDI KOPER: Vrata odpira največji športni center na Obali (FOTO)

Koper

V ponedeljek bo v objektu koprskega olimpijskega bazena svoja vrata tudi uradno odprl Lesport - Center športa Koper, ki bo dopolnjeval ponudbo in dejavnosti Olimpijskega športnega centra Bonifika. Z več kot 4500 kvadratnimi metri uporabnih površin bo to tudi največji športni center na slovenski obali, zagotavljal pa bo celovit pristop.

Kot je ob današnji medijski predstavitvi pred ponedeljkovim uradnim odprtjem centra pojasnila direktorica Leni Fafangel, je center hkrati nadgradnja njenega dosedanjega dela na področju športa in tudi nova zgodba. Pri zamisli za koprski center se je zgledovala po podobnih središčih v tujini, osnovna zamisel centra pa je, da motivirajo ljudi za šport ter jih celostno spremljajo, naj bodo to začetniki, rekreativci ali vrhunski športniki.

Fafangelova je dodala, da center Lesport ni samo še en fitnes, ampak gre za "športni center, kjer bo vsak član posamično obravnavan in mu bomo nudili tudi posamične ugodnosti". Vsak član bo tako med drugim dobil lastniško zapestnico, deležen pa bo tudi uvajalnega oz. predstavitvenega treninga.

Trenutno imajo v centru 28 sodelavcev. V več nadstropjih centra bodo na voljo večnamenska dvorana, v kateri bo na voljo več kot ducat različnih vodenih vadb, območje za sproščanje z masažami in fizioterapijo, bar s prostorom za druženje ter fitnes. Obiskovalci pa bodo lahko uporabljali tudi olimpijski bazen. Staršem bodo ponudili tudi možnost varstva otrok v času vadbe.

Nad zamislijo o centru športa je bil navdušen tudi Duško Madžarovič, direktor koprskega javnega zavoda za šport, ki upravlja objekt. Kot je navedel, gre po Ljubljani in Mariboru za tretji tovrstni center pri nas, ki se dopolnjuje z bazenom in ob bližnjem športno-rekreacijskem centru Bonifika pomeni "piko na i" v smislu celovite športne ponudbe.

Če bodo uspeli priti do hotela v neposredni bližini, pa bi dolgoročno lahko na priprave v Koper pripeljali celo najbolj zveneča športna imena, je še razmišljal Madžarovič.

V prihodnjem tednu od torka do sobote bodo v centru športa potekali dnevi odprtih vrat. V tem času bo vstop v center brezplačen, udeležba na vodenih vadbah in drugih programih pa bo mogoča do zasedbe prostih mest.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mente |  22 .11. 2019 ob  21: 32
Od te gospe mene zanima katere reference ima da lahko upravlja vse to.... ima iste kot Madžarovič?
Ma ke skifo.....
porkamalora |  22 .11. 2019 ob  18: 16
Dobrodošli.