ZAKAJ IMAJO V OBČINI PIRAN "NOVO" POKLICNO PODŽUPANJO? "To je bila hkrati želja župana Genia Zadkovića in celotnega kabineta"

Piran

Piranska občina je imela na samem začetku tri podžupane, enega poklicnega in dva nepoklicna. Po julijskem odstopu nepoklicnega podžupana Gabrijela Franca sta na tem položaju tako ostala le še Karlo Radovac in Manuela Rojec, 11. novembra pa je nastopila nova sprememba. Manuela Rojec je iz nepoklicne podžupanje postala poklicna podžupanja in se je na Občini Piran zaposlila za polni delovni čas. Kdo se je odločil za takšno potezo?

Župan Đenio Zadković je na začetku svojega mandata za poklicnega podžupana imenoval Karla Radovca, za nepoklicna podžupana pa Gabrijela Franco, ki je poleti s funkcije odstopil zaradi zasebnih službenih obveznosti, in Manuelo Rojec. Slednja je po naših informacijah sedaj postala poklicna županja in se je na Občini Piran zaposlila za polni delovni čas, kar so nam na piranski občini potrdili in tudi pojasnili, zakaj so se odločili za to potezo:

"Podžupanja se je odločila za polno zaposlitev zaradi želje po še bolj aktivnem sodelovanju pri reševanju tekočih in hkrati preteklih občinskih težav. To je bila hkrati želja župana Genia Zadkovića in celotnega kabineta, kjer zelo cenimo prizadevnost, strokovnost in čustveno inteligenco gospe Manuele Rojec."

Manuela Rojec, sicer predstavnica italijanske narodne skupnosti, je sedaj kot poklicna podžupanja uvrščena v 42. plačilni razred, kar pomeni bruto plačo v znesku 2198,84 evrov oziroma 1400 evrov neto.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija