PLES OB DROGU: Kmalu na olimpijskih igrah?

Šport

S podelitvijo naziva opazovalec je Svetovna organizacija mednarodnih športnih zvez naredila prvi korak, da ples ob drogu postane olimpijski šport. V to je prepričana njena predsednica Katie Coates, kot tudi predsednik te svetovne organizacije, sicer tudi generalni sekretar Mednarodne košarkarske zveze Fiba Patrick Baumann.

"Toplo pozdravljamo prihod prvih opazovalcev. To so razburljivi trenutki za njih in nas, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da dobijo polno priznanje pri mednarodnih zvezah in da nekega dne postanejo del olimpijske družine. Novi športi, ki bodo na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu in igrah mladih v Buenos Airesu so dokaz, da smo na pravi poti," je dejal Baumann. Na Japonskem bodo novi športi baseball/softball, karate, rolkanje, športno plezanje in deskanje, v Argentini pa breakdance, karate in športno plezanje.

Svetovna organizacija oziroma Patrick Baumann je enak status opazovalca podelila še zvezam v polaganju rok in različice igre med dvema ognjema (dodgeball).

Predsednica mednarodne zveze za ples ob drogu Katie Coates je navdušena: "V začetku tega stoletja so ljudje začeli uporabljati drog kot način razgibavanja in mu odvzeli seksualno noto. Brez visokih pet je postal dostopen vsem," pravi in nadaljuje: "Ples ob drogu ni to, kar mislite. Morate ga dobro opazovati, da ga razumete. V osmih letih smo dosegli nemogoče, čeprav so nam vsi dejali, da nas ne bodo priznali kot šport."

Deli novico:

jaz  |  18 .10. 2017 ob  12: 53
predlagam se skoke s padalom