PIVČEVA PREDSEDNICA NOVE STRANKE NAŠA DEŽELA: Med 173 ustanovnimi člani tudi dve Primorki

Slovenija

Na pobudo nekdanje predsednice DeSUS in kmetijske ministrice Aleksandre Pivec in njenih somišljenikov je bila na današnjem digitalnem ustanovnem kongresu ustanovljena nova politična stranka Naša dežela. Za predsednico je bila izbrana Pivčeva, ki napoveduje "politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji".

"S takšnimi načeli bomo tudi delovali kot nova stranka. Z močnim prepričanjem, da se mora politika umakniti ideologijam in se vrniti ljudem," je dejala v nagovoru delegatom.

"Povezani smo s ciljem, da ustvarimo drugačno politiko. Poiskati želimo novo pot. Pot, na kateri se lahko kot narod znova povežemo in poenotimo glede ključnih strateških usmeritev in prioritet, na osnovi katerih si bomo zastavili jasne cilje. Cilje, ki so pomembni za našo deželo in naše ljudi," je povedala.

Anita Manfreda

Ustanovni kongres so napovedali kot Gibanje Za ljudi, danes pa so novo stranko predstavili z imenom Naša dežela z grafično podobo v zeleni barvi.

Ustanovni kongres je potekal prek videokonference z neposrednim prenosom na spletu. Odločitve so sprejemali z glasovanjem delegatov na daljavo z 21 lokacij po državi pod vodstvom predsednika delovnega predsedstva Danila Burnača, ki je nekdanji direktor Mariborskega vodovoda.

Tina Novak Samec

Na ustanovnem kongresu je bilo prisotnih 173 od skupno 210 povabljenih delegatov. Med videnimi so bili nekdanja podpredsednica DeSUS Anita Manfreda, nekdanji uradni govorec DeSUS Janez Ujčič, mariborski občinski svetnik Miha Recek in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec.

Stranka ima zaenkrat več kot 200 članov. "Med nami so številna vidna imena slovenskega javnega prostora. Med nami so številni znani kmetje, podjetniki, gozdarji, delavci, upokojenci, torej tisti ljudje, ki poznajo izzive na svojih področjih. Med nami ne boste našli zvenečih političnih imen, boste pa našli številna strokovna imena in imena ljudi, ki so uspeli na svojih področjih in imajo kaj pokazati," je povedala Pivčeva, ki je bila edina kandidatka za predsednico stranke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  21 .03. 2021 ob  11: 55
stranka povezovanja izkoriščevalcev položajev
Fritla |  21 .03. 2021 ob  11: 05
DESUS je mrtva stranka.
Ta nova stranka pa zagotovo ne pride v parlament.
Je en tak partijski (SDS-ov) poskus za zavajanje ljudi.
Me zanima koliko so pokasirali DESUS-ovi trenutni poslanci, da so zrušili svojo lastno stranko.
Denarja za korupcijo nikoli ne zmanjka.
Istriano |  21 .03. 2021 ob  08: 06
Spet ena stranka, ki ne pride v parlament.
vseved |  20 .03. 2021 ob  20: 27
14
Kako si upa sploh še pojaviti v javnosti ? Edini cilj je zastonj jest ,pit in spat po deželi.