PESTRO DOGAJANJE: Slovenska Istra bo aprila prizorišče odmevnih prireditev

Koper

Slovenska Istra bo aprila prizorišče nekaterih odmevnih prireditev, kot so Istrski maraton, Orange Wine festival in Slovenski oglaševalski festival. Poleg tega bo v mestih in zaledju kar nekaj zanimivih dogodkov.

Vstop v april bo predvsem v znamenju kulinarike. To soboto se v Izoli začenjajo Dnevi špargljev. Tako boste lahko vse do konca aprila pri izolskih gostincih poskušali različne jedi s šparglji, več o menijih in akciji na www.visitizola.com.

Kulinarično obarvan bo tudi prvi vikend aprila

V Sv. Antonu društvo Vinol v soboto, 6. aprila, prireja Pokušino vina, olja in istrskih dobrot, dan zatem pa se v koprsko Taverno vrača Festival bosanske kulinarike. V Taverni boste brbončice razvajali tudi v petek, 19. aprila, ko se bo med 19. in 21. uro odvil Dan vina in čokolade. Med kulinaričnimi prireditvami meseca velja izpostaviti še Tržnico okusov, ki bo v Kopru med 26. in 28. aprilom, Praznik Šparinge, ki ga v Gračišču prirejajo 28. aprila ter Praznik olja in bledeža, ki bo v Padni 27. in 28. aprila.

Ljubitelji piva bodo na svoj račun prišli v soboto, 20. aprila, v Izoli, kjer ob Delfinovi plaži prirejajo Beerfest- Izolano, ljubitelji oranžnih vin pa tudi letos zagotovo ne bodo zamudili festivala oranžnih vin – Orange Wine Festival, ki bo v Izoli 26. aprila. Na festivalu se bo tudi letos predstavilo okoli 60 vinarjev iz celega sveta. Poleg degustacije oranžnih vin v Manziolijevi palači, pa boste na Manziolijevem trgu ob spremljavi glasbe lahko okušali različne kulinarične specialitete.

Istrski maraton in druge športne prireditve

Ena večjih prireditev, ki bo drugi vikend v aprilu znova povezala istrske občine, je Luka Koper 6. Istrski maraton. Start in cilj paradne discipline, maratona, bosta letos v nedeljo, 14. aprila, v Portorožu. Polmaratonci bodo tekli od Kopra do Portoroža, trasa rekreativnega teka pa bo razkrila lepote polotoka Seča. Dan pred tem, v soboto, 13. aprila, se bodo v Portorožu na Kapkov tek podali najmlajši.

V aprilu se bodo zvrstile še druge športno-rekreativne prireditve. V soboto, 6. aprila, vabljeni na pohod po poteh vodnih virov izolskega podeželja. Start in cilj pohoda sta v Kortah, gozdna pot, dolga okvirno 14 km, pa bo pohodnikom razkrila zgodbe, izpovedi in običaje, povezane z vodnimi viri. Pot jih bo peljala tudi mimo lokalnih vinarjev, kjer jih bo čakala zelena malica. V Kopru bo ta dan Festival odbojke, med 18. in 22. aprilom bo v Izoli jadralska regata 33. Spring Cup,  velikonočni vikend (19.-21. april) pa bo popestrila tudi 27. Velikonočna regata v Portorožu. Gre za eno najpomembnejših regat za razred optimist v tem delu Evrope, že vrsto let pa slovi tudi kot najštevilčnejša regata v Sloveniji. Med 19. in 21. aprilom v Kopru ne zamudite tudi Velikonočnega rokometnega turnirja6. Koper Cup,  27. in 28. aprila pa bo na programu Parenzana maraton in triatlon, ki poteka od Kanegre do Portoroža.

Česa še ne gre zamuditi?

6. aprila bo v Avditoriju Portorož pustolovski muzikal Madagaskar, v piranski cerkvi sv. Jurija pa koncert Šola narodov, na katerem se bosta ob spremljavi Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije predstavila violinista Črtomir Šiškovič in Nika Toškan, 11. in 12. aprila bo v Hotelu Kempinski Palace v Portorožu 28. SOF - Slovenski oglaševalski festival.

Pestro bo tudi na velikonočni vikend. Med 19. in 22. aprilom bo v parku hotela Kempinski Palace Portorož Velikonočna tržnica, v Piranu pa ne gre zamuditi 19. razstave Križev pot po piranskih cerkvah.

V petek, 26. aprila, ob 19. uri, bo na Lonki proslava ob Dnevu upora proti okupatorju,  27. aprila v Piranu lahko obiščete Sejem starin, domače obrti in darov narave, 28. aprila pa bodo v Piranu proslavili Praznik sv. Jurija, zavetnika mesta Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija