"PAZITE SE POLICISTOV V CIVILNIH AVTIH": Pirančanu naj bi grozila z železno palico, polomila bi mu obe roki?

Piran

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožila pripoved Pirančana, ki piše, da bi rad javno opozoril vse, naj se pazijo policistov v civilnih avtih. V soboto zjutraj naj bi bil po njegovih besedah namreč deležen grobega in neupravičenega napada dveh policistov, zoper njiju je tudi podal ovadbo. Eden od policistov naj bi mu celo grozil s pištolo, mu dejal, naj se ne premika, sicer mu bo polomil obe roki. Ko je želel nekaj povedati, naj bi ga policista vklenila.

Kot pripoveduje Pirančan (ime hranimo v uredništvu), se je v soboto zjutraj peljal iz službe na skuterju, ko je pri garažni hiši v Piranu zagledal civilni avto, "ki je silil v mene in me potiskal ob rob cestišča in tako ogrozil moje življenje." Ko je avto pripeljal vzporedno, je iz njega zaslišal poziv, naj ustavi, saj gre za policijo.

Nato pa je bilo kot v filmu, pripoveduje. Policist naj bi izvlekel pendrek in mu ga zatolkel v čelado. Grozil naj bi mu, da mu bo, če se premakne, polomil obe roki, da je pozna ura in se mu ne da ukvarjati s takimi, kot je on. Napadeni ga je vprašal, kaj je storil, policist pa naj bi odgovoril, da ga bo, če stori še en korak proti njemu, obdelal z železno palico. Če to ne bo dovolj, pa s pištolo, naj bi nakazal policist.

"Ja, grozil mi je s pištolo, a še vedno nisem vedel razloga. Rekel sem mu, da so me verjetno zamenjali. Da nisem oseba, ki jo iščejo. Nisem imel pravice govora," pripoveduje Pirančan in zaključuje, da sta ga nato policista ob prvi izgovorjeni besedi vklenila v lisice. Kot je dodal, je kazensko ovadbo podal zato, da bi izvedel, kaj je bil povod za tako "kruto in neprofesionalno dejanje".

Odziv policije: "Občan je bil v postopku zaradi vožnje pod vplivom alkohola"

Z vprašanji, ali so z dogodkom oziroma prijavo seznanjeni in kako zadevo komentirajo, smo se obrnili na koprsko policijsko upravo. Kot so pojasnili, so imeli 16. junija z občanom postopek zaradi vožnje pod vplivom alkohola. "V postopku je žalil policistaZaradi obeh kršitev mu je bila izrečena globa," pravijo na policiji. Dodali so, da je nato Pirančan 19. junija zglasil na policijski postaji Piran, kjer so mu pojasnili možnost podaje zahteve za sodno varstvo in možnost podaje pritožbe na postopek policista. Občan je po informacijah s policije dejal, da bo še razmislil in se v nadaljevanju odločil, kaj bo naredil.

"Do danes nismo prejeli pritožbe oz. ovadbe občana. Čeprav se, na podlagi uradnih zapisov, občanove navedbe o domnevnem nasilju policista do sedaj niso potrdile, jih bomo na PU Koper ustrezno preverili," so še zapisali v odgovor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  25 .06. 2019 ob  12: 59
-3
td | 23 .06. 2019 ob 16: 34 Zanimivo kako si kar izmislis eno teorijo v svoji fantaziji in porivas to idejo naprej, kot da imas kaksno statistiko ali dokaz ,za to kar govoris.
Iste vsezivljenske probleme s policijo si hotu prepisat meni, ko pa jih nisem nikoli imel (niti prometnih, saj nisem nikoli imel izpita).
Torej ze enkrat si se s to tvojo trditvijo predstavil za BEDAKA, bos tokrat dal kaksen dokaz o temu ,kar govoris?
Prognostik |  23 .06. 2019 ob  18: 39
-9
Jaz bi. Za par jurčkov evrov. Za duševne bolečine.
td |  23 .06. 2019 ob  16: 34
26
Jaz pa takoj verjamem v takih primerih policiji. Zanimivo kako imajo nekateri vse življenje probleme s policijo, nekateri drugi, pa smo bili tudi v življenju recimo 30x ustavljani (rutinske kontrole, prehitevanje nepravilno, ....), pa praktično niti ene.
Prognostik |  23 .06. 2019 ob  15: 37
-11
Jaz takoj tožim.