ORKANSKI VETER S 153 KM/H, OPOZORILO IZDANO TUDI ZA ISTRO: Ena oseba izgubila življenje, več poškodovanih (FOTO, VIDEO)

Kronika

Orkanski veter je minuli vikend povzročal težave na Hrvaškem in v delih Zahodnega Balkana. Na Hrvaškem je umrla ena oseba, poškodovanih je bilo pet ljudi. Zaradi močnega vetra ponekod v državi še veljajo omejitve v prometu za nekatera vozila, prekinjeno pa je tudi obratovanje več trajektnih linij.

Življenje je v vukovarsko-sremski županiji v soboto izgubila oseba, ki je poskušala rešiti svoj čoln in se pri tem utopila, je v nedeljo za hrvaško televizijo RTL povedal poveljnik civilne zaščite Damir Trut. Dve osebi sta se poškodovali v Zagrebu ter po ena v Osijeku, Bijelovaru in v Splitu.

Trut je pojasnil, da so v klicnem centru 112 v nedeljo zabeležili okoli 3000 klicev, medtem ko jih imajo običajno po tisoč na dan.

Orkanska bura u Budvi‼️

Objavil/a Bar na dlanu dne Nedelja, 05. februar 2023

Orkanski veter je povzročil veliko materialno škodo. Podiral je drevesa ter poškodoval zasebne in javne stavbe in avtomobile. Najhuje je bilo v Splitu, kjer je pihal tudi z močjo do 153 kilometrov na uro.

[POSLJEDNJA 24 SATA] Intervencije ⬅️ ???? 3️⃣7️⃣ pilanja i uklanjanja stabala sa vozila i prometnica 1️⃣ požar potkrovlja...

Objavil/a Javna vatrogasna postrojba Grada Splita dne Nedelja, 05. februar 2023

Razmere so se danes umirile, a v nekaterih predelih države še naprej pričakujejo močan veter, posebno na območju Velebita in Biokova, je še opozoril poveljnik civilne zaščite. Za Kvarner in Dalmacijo danes velja oranžno vremensko opozorilo, za zahodno obalo Istre pa rumeno.

Malo je vjetrovito danas ????

Objavil/a Skijalište Sljeme dne Sobota, 04. februar 2023

Zaradi orkanskega vetra in snežnih neviht so bile v Srbiji v nedeljo po poročanju lokalnih medijev zaprte številne ceste, več kot 25.000 ljudi je ostalo brez elektrike. V Črni gori so promet ovirala podrta drevesa, nastala je škoda na komunalni infrastrukturi, cestah, stanovanjskih objektih in vozilih. Veter je s teras stanovanj in lokalov odnašal pohištvo in prevračal smetnjake. Vreme je povzročalo težave tudi v Bosni in Hercegovini, kjer je med drugim v Mostarju z ene od cerkev odneslo streho.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija