ODPRTA JE NOVA KNJIŽNICA NA PLAŽI: V bližini hotela Vile Park je tako zaživela že deseta (FOTO)

Piran

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper so v okviru javno-zasebnega partnerstva minuli teden odprli novo lokacijo Knjižnice na plaži.

V sodelovanju s podjetjem Sava Turizem je na plaži Bernardin v bližini hotela Vile Park zaživela še deseta knjižnica na plaži. Knjižnica je tako kot vse ostale, na voljo vsem obiskovalcem, ki si bodo knjige lahko izposodili brez formalnosti in uživali v družbi zanimivih literarnih likov.

Maja Križmanič, direktorica hotelov Bernardin, je povedala, da je knjižnica na plaži, ki deluje od konca julija, med gosti odlično sprejeta. "Mnogi se radi ustavijo in si knjige izposodijo. Hkrati pa si s Knjižnico Koper želimo še nadaljnjega sodelovanja, saj je še veliko lokacij, kjer bi bili polic s knjigami veseli."

Prav tako se z direktorico hotelov strinja tudi direktor koprske knjižnice David Runco: "Gre za prvi tak poskus javno-zasebnega partnerstva v naši knjižnici in veseli nas, da je odziv obiskovalcev odličen. S knjigami, v sodelovanju z lokalnimi knjižnicami, na plažah že razveseljujemo mnoge bralce in v veliko veselje nam je, da so nad projektom navdušeni tudi gostje hotelov."