ODLIČNA VRNITEV PONOMARENKO JANIĆEVE: Z Anjo Osterman sta na polkilometrski razdalji priveslali tretje mesto

Slovenija

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na prvi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Poznanju osvojili tretje mesto na 500-metrski razdalji ženskih kajakaških dvojcev.

Ponomarenko Janićeva se je enkratno vrnila po enoletni odsotnosti in oktobrskem porodu. S tretjim mestom sta primorski kajakašici tudi nadaljevali izvrsten niz uvrstitev na stopničke. Doslej sta na vseh tekmah, na katerih sta nastopili v dvojcu, osvojili kolajno. Skupaj sta prvič tekmovali v sezoni 2017 in se uvrstili na stopničke tako na tekmah svetovnega pokala kot evropskem in svetovnem prvenstvu. Lani nista tekmovali v K2, letos pa sta že na prvi tekmi znova prišli do kolajne.

"Upala sem, da se bo to nadaljevalo, saj se je lahko navaditi na to. Res sva trdo delali, veliko trenirali. Skozi celo nosečnost sem vzdrževala neko stopnjo pripravljenosti. Če ne toliko fizično zahtevno, pa tehnično veslanje, da sem se letos lažje vrnila in da sem se čim bolj lahko približala ostalim dekletom. Danes je bila težka tekma, ker so bili valovi. Tri boje pred ciljem sva se ustavili in se skoraj prevrnili, ampak na koncu je bilo dovolj, da sta naju prehiteli le posadki na najini levi strani," je povedala Ponomarenko Janićeva.

Ostermanova pa je dodala: "Startali sva tako kot ponavadi. V srednjem tempu, potem pa je pomembno, kako stopnjuješ do cilja. Danes je bilo to dovolj za tretje mesto, tako da nadaljujeva s stopničkami. Naslednjič upava, da bo še kakšna višja."

Zmagali sta Belorusinji Volha Kudženka in Marina Litvinčuk, drugi pa sta bili Belgijki Hermien Peters in Lize Broekx.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija