NAJ ŠPORTNIKI KOPRA 2018: Potapljačica, kajtar in košarkarji (FOTO)

Koper

Sinoči so v koprski Areni Bonifika razglasili najboljše športnice, športnike in športne klube za leto 2018. Dobitnikov priznanj je bilo letos kar 326, najvišja priznanja v individualnih športih sta prejela najboljša slovenska potapljačica na vdih Alenka Artnik in kajtar Toni Vodišek, med ekipnimi športi pa je slavila prva postava Košarkarskega kluba Sixt Primorska.

 

Artnikova je v minulem letu v Hondurasu s potopom na sto metrov globine ubranila naslov svetovne prvakinje v disciplini z mono plavutjo in postala šele četrta ženska v zgodovini, ki ji je uspel tako veličasten potop. V Turčiji je osvijila še dva evropska naslova, in sicer s potopom na 95 metrov globine z mono plavutjo ter s potopom na 85 metrov z dvojno plavutjo. V obeh disciplinah je postavila tudi svetovni rekord.

Leto 2018 je bilo uspešno tudi za mladega Tonija Vodiška, ki velja za enega največjih svetovnih talentov v kajtanju. Na mladinskih olimpijskih igrah v Argentini je osvojil drugo mesto, z izjemnim nastopom na evropskem prvenstvu v razredu formula kite v Warnemündeju v Nemčiji pa si je prislužil naslov evropskega prvaka. 

V kolektivnih športih je lani blestela ekipa Košarkarskega kluba Sixt Primorska v sestavi Tadej Ferme, Corin Darius Henry, Lance Harris, Marjan Čakarun, Jan Kosi, Nejc Zupan, Ivan Marinkovič, Alen Hodžič, Marjan Jagodič – Kuridža, Daniel Vujasinović, Žan Mark Šiško, Gregor Glas, Luka Vončina in Jakob Čebašek, ki je osvojila naslov zmagovalcev 17. Pokala Spar, v letošnjem letu pa ta uspeh nadgradila še z zmago v 18. Pokalu Spar. Koprski košarkarji so se lani v finalu borili tudi za vstop v prvo divizijo Lige Aba, kot tudi za uvrstitev v veliki finale Lige Nova KBM.

Jubilejne plakete so letos šle v roke Plavalnemu klubu Koper (60 let delovanja), Kegljaškemu klubu Adria (40 let delovanja) in Nogometnemu klubu Dekani (80 let delovanja) kot tudi Gregorju Drinovcu (Atletski klub Koper), Anji Marjanovič (Judo klub Koper), Bojani Černeka (Vaterpolo društvo Koper 1958), Dušku Madžaroviču (Klub za atletsko gimnastiko California Koper), Jožetu Zadniku (Atletsko društvo nova Aurora), Stojanu Šestanu (TKS Samurai Koper), Borisu Švaglju (Judo klub Koper) in Živoslavu Marjanoviču (Kajak-kanu klub Ankaran) za njihovo dolgoletno delovanje in prizadevanja na področju športa.

Posebna priznanja so za izjemne športne dosežke in velik prispevek k razvoju panožnega športa prejeli rokometaš Uroš Rapotec (RD Koper 2013), košarkar Alen Hodžič (KK Sixt Primorska) in Športni klub Salto, za organizacijo športnih dogodkov in tudi siceršnje strokovno delo v klubih in društvih pa tudi Klub malega nogometa Bronx Škofije, Tatjana Brozič(PD Elite Koper), Jadro klub Koper, Judo klub 15. maj Marezige, Judo klub Koper. Med dobitniki posebnih priznanj je tudi Osnovna šola Elvire Vatovec Prade, ki si je s spodbujanjem športa in aktivnega preživljanja prostega časa ter pestrim programom interesnih dejavnosti prislužila naziv Naj športna šola na Podeželju. Sinoči so podelili tudi Častno lastino 2018, ki jo je prejel koprski plavalec Matjaž Markič, in sicer za vrhunske dosežke v plavanju in velik prispevek k promociji plavanja v Mestni občini Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  15 .03. 2019 ob  10: 38
njok..