OBALO JE POBELILO: To so prizori snežne idile pri nas! (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Po državi je po podatkih agencije za okolje ponoči zapadlo nekaj centimetrov novega snega. V precejšnjem delu osrednje in vzhodne Slovenije je zapadlo od dva do sedem centimetrov, tudi na Obali je bilo nekaj snežink. Sneg se ponekod oprijema cestišč, na delu so tudi plužne in posipne službe, večjih nevšečnosti v prometu pa zaenkrat ni.

Zasnežena Izola (foto: Matija Košir)

Nova snežna odeja je tanka, saj je po državi zapadlo le nekaj, večinoma do sedem centimetrov snega. Na Letališču Cerklje ob Krki so ob 7. uri po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) namerili sedem centimetrov novozapadlega snega, v Črnomlju šest, pet v Celju in Katarini nad Ljubljano, štiri centimetre pa na Vojskem in Postojni.

Prav tako je nekaj snežink zapadlo tudi na Obali, kjer se zaradi temperatur, ki se gibljejo okoli ničle ali malo nad njo, niso prijele. Tudi Goriško je malo pobelilo, ampak na Primorskem snežne odeje ni. V notranjosti države, kjer so temperature pod ničlo, je sneg po podatkih Arsa suh, po nižinah Primorske pa je predvsem južen.

Pogled z Lucana

Snežinke niso povzročile večjih prometnih nevšečnosti

Ponekod po državi se novozapadli sneg tudi oprijema cestišč, na delu so plužne in posipne službe, zaradi česar je promet ponekod upočasnjen. Večjih nevšečnosti zaradi novih snežink po podatkih prometnoinformacijskega centra ni.

Bela portoroška plaža

Zaradi zimskih razmer je na cestah Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič, Godovič–Idrija in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina promet prepovedan za priklopnike in polpriklopnike. Tudi cesta čez prelaz Vršič je zaprta, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Arze, Piran

Naletavalo bo predvsem na vzhodu države

Občasno rahlo sneženje se bo po napovedih Arsa pojavljalo še danes čez dan, tudi v četrtek bo padla izjemoma še kakšna snežinka. Naletavanje snega je pričakovati predvsem v vzhodnih krajih, kakšne večje obogatitve snežne odeje pa vremenoslovci ne pričakujejo.

Na Obali bo popoldan sneg prešel v dež, napovedujejo vremenoslovci. Današnje najvišje dnevne temperature se bodo sicer gibale od –4 do –1, na Primorskem do 4 stopinje Celzija

V osrednji Sloveniji bo po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) do dopoldneva zapadlo od deset do 15 centimetrov novega snega, drugod pa je pričakovati do deset centimetrov debelo snežno odejo.

Strunjan (foto: Adrijana Mandalenič)

Nova pošiljka snega v nedeljo ali ponedeljek

Tokratno sneženje pa po besedah dežurnega meteorologa Braneta Gregorčiča ne bo edino v tem mesecu, saj lahko novo pošiljko pričakujemo že v nedeljo in ponedeljek. Konec tedna bo sicer suh, v drugi polovici nedelje pa se bodo po napovedih Arsa spet začele pojavljati padavine, v notranjosti države večinoma sneg. Padavine se bodo okrepile v noči na ponedeljek.

Snežilo je tudi v hrvaški Istri. 

Sneženje po napovedih Darsa tokrat ne bo povzročalo večjih preglavic v prometu. Ko je napovedal vodja tehnične službe Andrej Sever, so sicer uslužbenci v pripravljenosti, a naj bi po napovedi vremenoslovcev zapadla tako skromna količina snega, da jo bodo lahko odpravili zgolj s posipanjem cest. S tem bodo začeli v zgodnjih jutranjih urah, še pred prometno konico.

Danes je takole pobelilo tudi Trst.

Ostale video posnetke sneženja na Obali si lahko ogledate v nadaljevanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  25 .01. 2019 ob  14: 45
Kot otroci, ko vidijo sneg prvič
Črni |  23 .01. 2019 ob  13: 46
-3
Podnebne spremembe ne obstajajo!