NOVOSTI LETOŠNJEGA FESTIVALA MMS 2022: Glasovanje preko QR kode, tak bo vrstni red tekmovalcev (FOTO)

Piran

V Restavraciji Marina Portorož so predstavili vrstni red nastopajočih na letošnjih Melodijah morja in sonca (MMS) 2022, ki bodo 9. julija potekale v Avditoriju.

Organizatorji so za letošnji festival napovedali nekaj sprememb oziroma novosti. Za glasovanje občinstva so zasnovali sistem, v katerega bo mogoče vstopiti s pomočjo telefona in enkratne QR kode, ki jo bodo obiskovalci prejeli ob vstopu na prizorišče.

Strokovna žirija bo podelila dve nagradi, nagrado za najboljšo skladbo v celoti in nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. V kolikor bodo člani komisije ugotovili, da so na festivalu posebej izstopajoča besedila ali glasba, lahko nagradijo še najboljše besedilo in najboljšo glasbo. Za veliko nagrado festivala MMS pa enakovredno sodelujejo javnost s telefonskim glasovanjem (stacionarni telefon, mobilni telefon), občinstvo v Avditoriju, žirija radijskih postaj in strokovna žirija.

Predstavitvena večera festivala bosta dva, 5. julija na Trgu Prekomorskih brigad (ploščad) in na ploščadi na plaži v Valdoltri. Namenjena sta obiskovalcem in spoznavanju s tekmovalci, glasbeniki in festivalskim bendom, ki ga vodi Tomi Purič. Oba koncerta bosta brezplačna, na obeh prizoriščih pa bo mogoče kupiti vstopnice za ogled festivala v Avditoriju po ceni 23 evrov.

BONUS VIDEO: Načrti ZRS Koper za naslednjih pet let so jasni

Letošnji voditelji bodo trije, poleg Lorelle Flego še Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač.

9. julija se bodo v Avditoriju potegovali za nagrade MMS 2022 glasbeniki v tem vrstnem redu:

 1. Anika Horvat in Tinkara Kovač: Do roba in še čez
 2. Isaac Palma: Zdaj je čas
 3. Tosca Beat: Colori della natura
 4. San Di Ego: Človek mora imeti sanje
 5. Nina Lampret: Modrina
 6. Moya: Luna
 7. Nuša Derenda: Valček
 8. Radar: Moje meje
 9. Ninnay: Nočem tja
 10. BosaZnova: Želje
 11. Žiga Jan: V laseh polno imaš soli
 12. Mia Guček: Adrenalin

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija