NOVE RAZSEŽNOSTI ZGODBE IZOLIRANE DRUŽINE: Je oče zlorabljal svoje otroke?

Svet

Nizozemca, ki je s svojimi šestimi otroki leta živel izoliran na kmetiji, sumijo spolne zlorabe dveh od treh svojih najstarejših otrok, je danes sporočilo nizozemsko tožilstvo. Ti otroci niso živeli na kmetiji v vasi Ruinerwold, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zgodba o izolirani družini na severu Nizozemske je dobila nove razsežnosti. Zaenkrat so 67-letnega Nizozemca skupaj z 58-letnim Avstrijcem sumili, da sta na odročni kmetiji devet let prisilno zadrževala šest danes mladih odraslih. Primer je prišel na dan, ko je zmedenemu 25-letniku oktobra uspelo priti do bara, kjer je dejal, da že devet let ni bil na prostem.

Kasneje so z analizo DNK potrdili, da je 67-letni Nizozemec oče vseh šestih otrok, ki so danes stari od 18 do 25 let. Mama je umrla leta 2004 v kraju Zwolle, je pojasnilo tožilstvo.

Kasneje se je izvedelo, da ima Nizozemec še tri starejše hčerke, ki niso bile na kmetiji. Sedaj ga tožilstvo sumi spolne zlorabe dveh od njih.

Nizozemcu tožilstvo očita tudi pranje denarja in odvzem prostosti. Skupaj z Avstrijcem naj bi pred desetimi leti v kraju Meppel več mesecev prisilno zadrževala drugega Avstrijca. Nizozemec in Avstrijec se bosta morala prvič zglasiti na sodišču 21. januarja prihodnje leto.

Mediji so sicer med drugim poročali, da je družina v kleti kmetije domnevno čakala na konec sveta in da je pripadala južnokorejski cerkvi zedinjenja, znani tudi kot Moonova sekta, poimenovani po ustanovitelju Sun Myung-moonu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija