NOVE PODROBNOSTI EKSPLOZIVA POD AVTOMOBILOM: To je domnevno ozadje dogodka

Kronika

Pod avtomobilom v ljubljanskem Zalogu je bilo dejansko eksplozivno sredstvo, so ugotovili policisti protibombne zaščite. Z vodnim topom so ga tudi deaktivirali, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Fotografiji sta simbolični.

Kot so zapisali v predhodnem obvestilu, so bili danes okoli 8.30 obveščeni o sumljivem predmetu pod osebnim vozilom na zasebni površini v Zalogu. Na kraju so posredovali policisti in pripadniki protibombne zaščite generalne policijske uprave.

Policisti so evakuirali pet oseb iz bližnjega objekta in zavarovali širše območje. Zaradi varnosti so med drugim ustavili tudi železniški promet, ki je znova stekel ob 11.20. Ogled kraja še vedno poteka, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Hiša v Zalogu, pred katero so policisti danes deaktivirali bombo, je po poročanju portala Siol v lasti Borisa Vukosavljevića, lastnika več propadlih varnostnih družb in v preteklosti tesnega sodelavca Danijela Praštala, znanega iz afere Global.

Nepremičnino v Zalogu je Vukosavljević kupil leta 2010, pozneje pa jo je tudi prenovil. Januarja letos so neznanci že zažgali osebno vozilo na dvorišču, pogorel pa je tudi nadstrešek. Po končanem policijskem ogledu kraja požara je bilo ugotovljeno, da ima dogodek elemente kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Policisti zato nadaljujejo preiskavo, še poroča Siol.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alojz |  20 .03. 2019 ob  08: 05
bilo kuda jugovič svuda.............
kjessi |  19 .03. 2019 ob  18: 02
Ma kakšna panika?