NOV UDAREC ZA COSA NOSTRO: Prijeli sedem bodočih mafijskih šefov

Svet

Italijanska policija je danes sporočila, da ji je uspel nov udarec proti mafijski združbi Cosa Nostra, saj so prijeli sedem domnevnih bodočih mafijskih šefov. Uspeh tokratne policijske operacije je posledica decembrske aretacije več vodilnih članov mafije, od katerih sta dva postala informanta policije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med danes aretiranimi mafijci sta Leandro Greco, vnuk znanega mafijskega šefa Michelea Greca z vzdevkom Papež, ter Calogero Lo Piccolo, sin vplivnega mafijskega šefa z vzdevkom Baron. Za zapahi so se znašli še Giovanni Sirchia, ki je prenašal sporočila med mafijskimi člani, ter še štirje, ki jim očitajo mafijsko izsiljevanje.

Mafijska informanta sta policiji predala podatke o poskusih sicilske Cose Nostre, da oživi svoje delovanje. Maja lani so tako pripravili veliko mafijsko srečanje, na katerem so se dogovorili o ponovni veljavi starih pravil ter imenovali posameznike, ki naj bi pripomogli k izboljšanju komunikacije med posameznimi mafijskimi klani. Hkrati je mafijski družbi spodletel poskus, da bi po smrti "šefa vseh šefov" Tota Riine z vzdevkom Zver leta 2017 izbrali novega vodjo. Domnevni Riinov naslednik Matteo Messina Denaro je na begu, nekaj drugih morebitnih naslednikov je zapahi.

Kot italijansko najmočnejšo kriminalno združbo je sicilsko Coso Nostro že pred časom zamenjala 'Ndrangheta iz Kalabrije, ki tudi velja za največjega tihotapca kokaina v Evropo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  23 .01. 2019 ob  08: 42
-4
Bolj kot Cosa Nostra me skrbi komunist-rdečuh, ki se je konvertiral v bratsko islamsko vero in načrtoval atentate na Italijane oz. Evropejce v imenu te tujerodne invazivne organizacije. Seveda so mu najdli polno bajto vojaškega orožja in ogromne količine eksploziva. Še bolj zaskrbljujoče je, da obstaja še precejšnje število teh delomrznih duševno motenih rdečuhov, prav tako konvertiranih v islam, hvala Bogu pod stalnim nadzorom italijanske policije.