NEVARNA PREKORAČITEV HITROSTI NA VIPAVSKEM: Motorist vozil 152 km/h

Kronika

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so danes, 29. aprila ob 14.21 uri, na cesti med Podnanosom in Vipavo (Občina Vipava) imeli v postopku 28-letnega voznika motornega kolesa zaradi prekoračitve hitrosti. Slednjemu so med meritvijo hitrosti na regionalni cesti, kjer je omejitev hitrosti 90 kilometrov na uro, izmerili hitrost 152 kilometrov na uro.

Fotografija je simbolična.

Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), zoper motorista bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Neprilagojena hitrost oz. prekoračitev hitrosti je namreč tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo, sporočajo s PU Nova Gorica.

"Če vozimo s prilagojeno hitrostjo in smo pozorni na dogajanje tudi daleč pred svojim vozilom, lahko pravočasno zaznamo prometno ureditev in dogodke ter predvidimo njihov potek in ustrezno ter varno reagiramo. Zato na Policiji znova opozarjamo - vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti! Bodimo odgovorni, vključimo varnostne ukrepe v svoje vozniške navade, vozimo spoštljivo, previdno in strpno," so še pozvali v sporočilu za javnost. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija