NESREČA PADALCA MED TRENINGOM V LIJAKU: Po ponesrečenem štartu je padel čez previs

Kronika

Včeraj ob 19.02 uri so novogoriške policiste obvestili o nesreči tujega jadralnega padalca nad vzletiščem Lijak. Ugotovljeno je bilo, da je na omenjenem vzletišču jadralnih padalcev Trnovo nad Lijakom z jadralnim padalom želel poleteti 50–letni nizozemski državljan, ki se je učil letenja z jadralnim padalom.

Zaradi ponesrečenega starta - ko je stekel po omenjenem vzletišču je namreč prehitro sedel v sedež in posledično padel na tla - je nato drsal po tleh še približno deset metrov in padel čez previs na strmem terenu, kjer je obstal na tleh med drevesi in po radijski zvezi poklical na pomoč.

Poškodovanega Nizozemca so kasneje na kraju nesreče oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica, pomagali pa so jim tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica. Pripadniki Enote za hitre reševalne intervencije pri Mestni občini Nova Gorica so skupaj z gasilci poškodovanca prenesli do reševalnega vozila.

Zdravnica NMP ZD Nova Gorica je na kraju nezgode ugotovila, da je 50-letni jadralni padalec utrpel hude telesne poškodbe (sum zloma desne goleni, bolečine v prsnem košu in hrbtu). Po nudeni zdravniški oskrbi so ga reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Glede nesreče s hudo poškodbo so policisti obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov v Ministrstvu za infrastrukturo. Tujo krivdo so sicer izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija