TRAGEDIJA V ŠOLI V NARAVI NA BOVŠKEM: Mladostnika skala stisnila ob drevo

Kronika

Včeraj ob 16.41 je prišlo do hude nesreče v kampu Jelinc v Soči na Bovškem. Med igro na strmem pobočju v gozdu se je smrtno ponesrečil državljan Nemčije. Na novogoriški policijski upravi starosti ponesrečenca ne želijo navesti, navedli so le, da gre za mlajšo osebo.

Slika je simbolična.

Ponesrečeni mladostnik naj bi bil v skupini 38 sovrstnikov pod vodstvom 11 vodičev, kot udeleženec šole v naravi, ki jo je organiziral eden od nemških planinskih klubov. Mladostnik naj bi s skupino prijateljev odšel okoli 50 metrov po brežini navzgor v bližnji gozd. Ko so prišli so do skale, se je ta prevalila na mladostnika in ga stisnila ob drevo.

Prijatelji so pričeli vpiti in klicati na pomoč. Na kraj so prihiteli štirje vodniki, ki so skalo odmaknili in pričeli z oživljanjem ter poklicali na pomoč. Na kraj so prvi prišli gasilci PGD Bovec, ki so z oživljanjem nadaljevali, nato pa še ekipa nujne medicinske pomoči, ki se mora v Bovec pripeljati iz Tolmina, v tem primeru do Soče, kar je 50 kilometrov in ura vožnje. Mladostnik je na kraju podlegel poškodbam.

Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo. Na kraju so bili tudi bovški gorski reševalci, ki so truplo prenesli do kampa, kjer ga je prevzela komunalna služba. Novogoriški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo dogodka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija