NESPORAZUMI ZGLAJENI: Projekt postavitve tabel s poimenovanji trgov in ulic gre naprej

Koper

Potem ko je izginila tabla s poimenovanjem Titovega trga v Kopru s starim imenom Paizza del Duomo in so se odločili za začasno ustavitev projekta, se je včeraj na Mestni občini Koper s predstavniki občine sestala županova Komisija za toponomastiko. Obširneje so obravnavali situacijo, nastalo po poskusni postavitvi prve v nizu tabel, ki jih koprska občina namerava postaviti na trgih in ulicah starega mestnega jedra z namenom ohranjanja spomina na imena koprski trgov in ulic iz časa Avstro-Ogrske.

Komisija in predstavniki koprske občine so si bili enotni, da ima projekt postavitev tabel globlji kulturno -zgodovinski in turistični pomen, zato ga je vredno ohraniti in nadaljevati. Ugotovili so, da so nesporazume, ki so nastali predvsem zaradi neinformiranosti javnosti o samem namenu projekta, zgladili oz. razčistili in da še vedno obstaja precejšen interes javnosti, da bi tudi v Kopru, kot so to že storili v Piranu in nekaterih drugih mestih po Sloveniji in Evropi, postavili omenjene table. Te se namreč smiselno vključujejo v turistično zgodbo mesta, ki je vse bolj zanimivo tudi zaradi raznolike zgodovine in bogate kulturne dediščine.

Zato so se v komisiji odločili, da bodo table najprej dodatno opremili in projekt, na pobudo posameznih krajevnih skupnosti, razširili tudi na nekatera zaledna območja koprske občine. Table bodo postavili v začetku prihodnjega leta, še prej pa bodo skupaj s koprsko občino o tem podrobneje seznanili javnost.

Deli novico:

@ zaključujem : | danes ob 16:55 | včeraj ob 17:03  |  16 .12. 2017 ob  15: 41
so pa fašisti pobijali in streljali na slovence samo zato ker so bili slovenci in niso govorili italijansko, to je dejstvo. Dogodek ki se je zgodil leta 1921 v Strunjanu, to jasno in brez vsakršnega dvoma potrjuje, žal so to drago plačali otroci. Torej so fašisti pobijali, pretepali, ustrahovali in zapirali slovence in ostale , ki se niso hoteli prikloniti fašistom že dosti prej kot pa so v ta del prišli partizani ali kot jih imenujete TITINI!
Ne glede na to kaj so TITINI- PARTIZANI, zagrešili po maju 1945 je destvo, ki se ga ne da spremenit in to je, da so bili na strani zaveznikov in se borili proti fašizmu in nacizmu medtem, ko so fašisti izvajali teror že vsaj 25 let prej, sedaj pa na to zavestno pozabljajo in svoje grehe skrivajo in opravičujejo zaradi dogajanja po maju 1945.
@ kolikor jaz vem ... | včeraj ob 16:49  |  16 .12. 2017 ob  15: 22
-1
a fašisem se je pojavil šele po 9.5.1945, kot odgovor na partizane
zakaj |  15 .12. 2017 ob  20: 21
največji - kaj je imela njegova mati nesidioblastozo ?
TITO |  15 .12. 2017 ob  18: 33
NAJVEČJI SIN SLOVENSKE MATERE !
Mona se ne rodiš | danes ob 17:06 |  15 .12. 2017 ob  17: 10
Bedak, mouci ki nisi nic povedal. Argomentiraj ,ce ne si mona ti.
Mona se ne rodiš |  15 .12. 2017 ob  17: 06
Mona postaneš kasneje in na tem portalu vas je kar nekaj,ker pišete o stvareh,ki jih ne razumete in jih ne obvladate in s tem žalite prebivalstvo,ki je tu živelo pred vašim prihodom ali prihodom vaših prednikov.Ta vaša razmišljanja so za debate v kakšnem kafiču ob kakšni pijači z ostalimi pijanci.
zaključujem : | danes ob 16:55 |  15 .12. 2017 ob  17: 03
Dejstva so, da vojna se ne konca 1.1.19xx ob xx uri. To je a posteriori dolocen datum. Rabi nekaj let,da se stvar stabilizira.

Benvenuti (kot vsi fasisti) trdi , da so ubijali italjane SAMO ker so bili italijani.In izvajali genocid. Ni res. Ubijali so fasiste in njihove potomce.
To pa se zal dogaja v vsaki vojni. Jaz ne opravicujem , pravim da je bilo tako. Da so ubivali fasiste in njihove potomce.
Ne pa italijane SAMO KER SO ITALIJANI. Ponavljam: Kako iztrebit fasiste? Ubit ocete in pustit druzine sirote v Jugi? Zal grehi starsev padejo tudi na otroke.

Imaš malo problemov z razumevanjem ti a?
kolikor jaz vem ... | danes ob 16:49 |  15 .12. 2017 ob  16: 58
Caki malo, PRIZNAS ,da je verjetno fasist iz resentmenta. Ma ne VERJETNO...ponavljam se je vpisal V STRANKO. To pa rabi nekaj premisleka, časa, zanimajnja.
Torej je fasist, ne glede na razlog zakaj.
Trdi , da je jugoslavija izvajala etnično čiščenje (A MI KI ŽIVIMO TU VEMO, DA JE DVOJEZIČNO OBMOČJE TU - on to ve?) - kar absolutno ni res.

Sej ti imaš zmiraj problem z argumenti: ko ti jih nekdo servira, zacnes ovinkarit (disonesta' intellettuale)
zaključujem : |  15 .12. 2017 ob  16: 55
Ti res mislis, da je jugoslavija imela v planu pocistiti italijane , samo ker so italijiani? Ali mogoce samo fasiste in njihove potomce?
---------------------------

odgovor ( SAMO EN PRIMER ) GLEDE NJIHOVIH POTOMCEV, itd., ipd. : oče Fulvia Tomizze je bil fašist !...

torej opravičuješ, da bi "počistili" tudi Fulviota Tomizzo ?

- glej, ne da se mi več !!... res ne, sploh pa ne s tvojim takšnim "intelektualnim nivojem" ! ... ...

; ENDE.
kolikor jaz vem ... |  15 .12. 2017 ob  16: 49
če je bil nekdo vpisan v MSI, to še ni noben dokaz, da bi bil tudi fašist !!... ( sicer pa, da je imel resentiment do "TITINOV" je psihološko in človeško povsem normalna reakcija - in, če mene vprašaš : če bi bil jaz na njegovem mestu in z njegovimi življenjskimi izkušnjami, ko je moral kot mladoleten zaradi komunistov zbežati iz Izole, bi bil sigurno ne samo pristaš "Desnice" pač pa DEKLARIRAN FAŠIST !!... )

drugače pa, še vedno mislim ( in kar izhaja tudi iz njegovih video intervjujev na Youtube-u ) : da on ni bil nikoli fašist !!...
pulizia etnica ... | danes ob 16:40 |  15 .12. 2017 ob  16: 44
Ti res mislis, da je jugoslavija imela v planu pocistiti italijane , samo ker so italijiani? Ali mogoce samo fasiste in njihove potomce? Kako potem , da so nekateri italijani tukaj ostali in nekateri se celo preselili sem, ker so hoteli ziveti v komunizmu? Zato imamo dvojezicno obmocje ne? Ker je Jugoslavija hotela izbrisati italijanskost ne? Ma daj razmisljaj malo.
pulizia etnica ... |  15 .12. 2017 ob  16: 40
BTW, sem pred dnevi gledal en video o Praljaku ... ( zločini da so se dogajali na vseh treh straneh v BiH ... ) ... neka Hrvaška mati, ki so ji skupaj z drugimi sovaščani bošnjaki ubili sina je izpričala, da jim je dal Alija Izetbegovič tem svojim vojakom izrecno povelje, da noče ujetnikov ... kar z drugimi beseda implicitno pomeni, da ... ...

ergo, Kardelj in Đilas ... misliš, da ona2 nista bila sposobna dajati povelja "v šifrah" ? ... ...
1