NEDOPUSTNO RAVNANJE PRIMORSKEGA POLICISTA: Zaradi objave posnetka streljanja sprožen postopek (VIDEO)

Kronika

V teh dneh je precej ogorčenja požel posnetek, ki ga je na družbenem omrežju na dan državnozborskih volitev objavil pomočnik komandirja Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica Dušan Djogić. Na njem proslavlja izide volitev s streljanjem.

Dušan Djogić, policist Policijske uprave (PU) Nova Gorica, je sporen posnetek objavil na dan državnozborskih volitev 24. aprila, po spletu pa se je razširil šele v zadnjih dneh, na svojem Facebook profilu z opombo, da se počuti veselo, pred streljanjem pa je rekel: "Za zmago!"

Na svojih profilih na družbenih omrežjih je sicer že objavljal svoja sporna stališča, večinoma pa so bila usmerjena proti vladi Janeza Janše.

Kot zatrjujejo na PU Nova Gorica, so proti policistu že uvedli notranje varnostni postopek, njegovo dejanje pa označili za nedopustno.

Ob tem so zapisali, da so se uslužbenci policije na podlagi določil zakona o organiziranosti in delu v policiji, pravil in kodeksa policijske etike dolžni vzdržati ravnanj, ki bi lahko glede na naravo njihovega dela imela za posledice škodo ugledu policije ali celo kršitev pozitivne zakonodaje. Kot dodajajo, je zato vsak uslužbenec policije dolžan z lastnim ravnanjem zagotavljati osebno in organizacijsko integriteto.

Ocenjujejo še, da sporno oz. nedopustno ravnanje policista PU Nova Gorica lahko predstavlja kršitev zgoraj navedenih določil oz. glede uporabe strelnega orožja na posnetku lahko celo kršitev druge pozitivne zakonodaje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija