NASILEN IZOLAN SREDI KOPRA NAD PARTNERKO: Padali so udarci!

Kronika

Koprski policisti so v torek ob 12.09 posredovali na Titovem trgu v Kopru, zaradi spora med partnerjema. Ugotovili so, da je 41-letni moški iz Izole tam večkrat udaril svojo partnerko, ki pa pri tem ni bila telesno poškodovana. Policisti so nasilnemu moškemu izdali plačilni nalog zaradi nasilnega in drznega vedenja.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 48 urah intervenirali v 89 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 291 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z materialno škodo in pet kršitev cestno-prometnih predpisov. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, štiri ponarejanja listin in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda je bilo devet intervenciji.

Voznik po nesreči pobegnil

V ponedeljek ob 14.40 je na cesti Belsko – Veliki Otok, pri naselju Zagon, prišlo do prometne nesreče s pobegom. Policisti so ugotovili, da je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila Alfa Romeo ali Opel Astra, črne barve, nepravilno prehiteval. Da se je izognil čelnemu trčenju, je 24-letni voznik, ki je pravilno pripeljal v smeri Postojne, zapeljal izven cestišča in trčil v zaščitno ograjo.

V prometni nesreči je nastala premoženjska škoda. Policisti za povzročiteljem še poizvedujejo. "Če ste bili priča prometni nesreči ali o prometni nesreči kaj veste, prosimo pokličite na telefonsko številko policije 113 ali Policijsko postajo Postojna (05) 703 34 00," sporočajo policisti. Zoper povzročitelja po končanem postopku sledi ustrezen ukrep.

Piranski policisti so na cesti Obala ob 16. uri ustavili voznika, ki je namesto maksimalno dovoljene hitrosti 30 km/h vozil osebni avtomobil s hitrostjo 73 km/h. 22-letniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi pa mu še obdolžilni predlog.

Vožnja pod vplivom nedovoljenih substanc

V torek ob 4.45 so izolski policisti ustavili 54-letnega moškega, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odrejen alkotest mu je namreč pokazal rezultat 1.08 mg/l, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Koprski policisti so ob 10.27 v Ankaranu opravljali meritve hitrosti, pri čemer jim ni ustavil voznik osebnega vozila Hyundai. Vozilo so policisti kasneje izsledili in vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je moški odklonil. Zoper 50-letnega Kolombančana sledi enoten obdolžilni predlog.

V torek ob 13.32 so policisti v Štanjelu ustavili 35-letnika. Voznik je bil v postopku za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih substanc pozitiven, zato mu je bil odrejen tudi strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Moškemu je bila zato prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.11 so policisti pri Divači zaustavili 41-letnega moškega, ki je bil pozitiven na hitri test za ugotavljanje simptomov, ki so posledica prepovedanih substanc. Ker je voznik odklonil strokovni pregled so mu policisti vozniško dovoljenje začasno odvzeli in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

V ponedeljek je na Policijsko postajo Sežana 62-letni občan prinesel polavtomatsko pištolo CZ M57, ki jo je našel pred svojo hišo. Policisti so najdeno stvar prevzeli in poskrbeli za ustrezno hrambo.

Ob 22.26 uri so v Piranu, zaradi glasne glasbe v stanovanju posredovali piranski policisti. 20-letnemu Ljubljančanu je bil zaradi predvajanja glasne glasbe izdan plačilni nalog.

Tekom noči v torek je neznani storilec iz odklenjenega osebnega avtomobila, ki je bil parkiran v Ankaranu, odtujil denarnico z dokumenti. Škode je za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so v zadnjih 48 urah obravnavali devet oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. V ponedeljek so piranski policisti obravnavali pet državljanov Kosova. Osebe so bile po postopku že vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

V torek pa so ilirskobistriški policisti, v osebnem vozilu s hrvaškimi tablicami prijeli štiri državljane Turčije in 39-letno državljanko Hrvaške, ki jih je vozila. Državljani Turčije bodo po postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija