NAPAKE, KI JIH DELAMO PO TETOVIRANJU: Lahko so nevarne za zdravje, izognite se jim!

Zdravje

Večina tistih, ki si dajo narediti tetovažo, misli, da je postopek s tem končan, a se motijo. Tetovažo je potrebno negovati, predvsem dokler je sveža. Izognite se napakam, ki jih ljudje pogosto naredijo, ko dobijo novo tetovažo.

V prvih tednih po tetoviranju se izogibajte ozkim oblačilom, saj ta otežujejo celjenje kože, pa tudi izloček iz rane se lahko zalepi na tkanino.

Ne prekrivajte tetovaže s prozorno folijo, to je pogosta napaka, saj koža pod njo ne more dihati. Koža bo ostala vlažna, bakterije pa se bodo hitreje razmnoževale. Bolj primeren kot folija je sterilen obliž, ki ni vodoodporen, temveč prepušča zrak.

Če želite dolgo obdržati barvo in obliko tetovaže, se v prvih tednih izogibajte soncu in solariju. Tetovaža bo najverjetneje srbela, vendar se ne praskajte, saj boste tako nanesli nanjo nevarne bakterije, ki se nahajajo pod vašimi nohti.

Lahko se tuširate z nevtralnim gelom za prhanje, a ne predolgo. Vroča kopel bo vaši tetovaži škodovala. Topla voda in dodatki v njej mehčajo kožo, zato lahko pride do infekcije.

Deli novico:

Zakaj |  16 .04. 2018 ob  08: 35
-2
bi si normalen človek sploh delal te čičke čačke po sebi
batman |  16 .04. 2018 ob  08: 12
Tuširajte se z 'nevtralnim' gelom.
Kakšen pa je ta nevtralen gel? Vsi geli ali tekoča mila za umivanje-tuširaje NISO dobri. Da so sploh tekoči, morajo vsebovati cel kup dodatkov, ki v nobenem rimeru niso OK.
Navadno milo, trdo in najbolj poceni, to uporabljajte.
In ne bojte se vseh mikroorganizmov.
TETOVAZE |  16 .04. 2018 ob  00: 19
skifo