NAJVEČJA AKCIJA ZA TUJINO V ZGODOVINI SLOVENSKE KARITAS: Z zbranimi sredstvi pomagali 800 najranljivejšim ukrajinskim družinam (FOTO)

Slovenija

Slovenska karitas je v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve v sklopu projekta humanitarne pomoči za družine v Harkovu v Ukrajini do sredine januarja 800 družinam zagotovila in razdelila peči na drva ali električne radiatorje. Tistim najranljivejšim pa je zagotovila tudi pakete s hrano in odeje, so sporočili iz organizacije.

Kot je sporočila Slovenska karitas, sta v tem obdobju za nakup peči za ogrevanje za ranljive družine iz območja Harsona in Mikolajiva in za nakup generatorjev za socialne programe ukrajinske Karitas Spes sredstva prispevali tudi Nadškofija Ljubljana in občina Vransko, in sicer vsaka po 10.000 evrov. Na pomoč pa so priskočili tudi drugi posamezniki in podjetja. Kot so pri Slovenski karitas navedli v sporočilu za javnost, pa so potrebe še vedno ogromne, zato nadaljujejo zbiranje sredstev za pomoč Ukrajini.

???? V sklopu humanitarnega strateškega partnerstva in sofinanciranja projekta hitrega odziva s strani Ministrstvo za...

Objavil/a Slovenska karitas dne Ponedeljek, 30. januar 2023

Slovenska karitas je že v začetku decembra 2022 priskočila na pomoč tudi s finančno podporo ministrstva za zunanje zadeve v sklopu triletnega humanitarnega strateškega partnerstva. V okviru tega izvaja projekt Obnova doma za rehabilitacijo invalidnih otrok in mladih v regiji Žitomir in humanitarno pomoč za družine v Harkovu v Ukrajini v skupni vrednosti 300.500 evrov, pri čemer je Slovenska karitas prispevala že 66.561 evrov.

V sodelovanju s Karitas Spes v Ukrajini se s temi sredstvi me drugim v Zaričanih v regiji Žitomir tudi obnavlja dom, kjer se bo letno v programu rehabilitacije lahko zvrstilo do 1500 invalidnih otrok in mladih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  30 .01. 2023 ob  19: 25
Cez nekaj let bojo pa ti isti prisli na dopust v Slovenijo z Bentleyem, pa Rolls Royce, pa Mercedes Brabus itd. Slovenski narod ki crkuje in se ubija in lomi hrbte cele dneve kupuje ukrajincem avte in potovanja. Pizda kako smo mi radodaren narod.