NAGRADILI PROJEKTE KNJIŽNIC: Med 'top' tremi tudi koprska

Slovenija

Združenje splošnih knjižnic je ob Dnevu splošnih knjižnic podelilo nagrade za najboljše projekte knjižnicam iz Kranja, Grosuplja in Kopra. Nagrade so podelili v torek na prireditvi v Knjižnici Antona Linharta Radovljica. V sklopu Tedna splošnih knjižnic so sicer knjižnice po vsej Sloveniji do 23. novembra pripravile pester program.

Knjižnica Srečka Vilharja je bila nagrajena za projekt Berimo z Rovko Črkolovko, ki je nagradno bralno tekmovanje za celotno oddelčno skupnost. Z njim so želeli ponovno vzbuditi zanimanje za branje med petošolci in šestošolci. Komisija je projekt označila kot inovativen, ker vključuje komponento skupnosti, saj gradi ekipnega duha celotnega razreda, motivira pa tudi s končno nagrado. Dodana vrednost projekta je vključitev sodobnih tehnologij, saj je bila za potrebe projekta oblikovana posebna spletna stran, ponuja pa tudi možnost izbire elektronskih knjig. Projekt je zelo uspešen, število sodelujočih šol se je v dveh letih več kot podvojilo.

Teden splošnih knjižnic

V sklopu Tedna splošnih knjižnic bo do petka po vseh 58 splošnih knjižnicah potekalo pestro dogajanje za vse generacije pod enakimi naslovi, vendar bo v vsaki knjižnici edinstveno.

Danes je tema Evropsko leto kulturne dediščine, knjižnice bodo predstavljale zgodovino svojega okolja. Četrtek so naslovili Moja knjižnica praznuje, knjižnice bodo praznovale z gosti ali na kakšen drug, poseben način. Na Dan modrih knjig v petek pa bodo knjižnice predstavljale knjige, ki so modre barve ali pa imajo modro vsebino.

Kot so še sporočili iz Združenja splošnih knjižnic, v Tednu splošnih knjižnic pričakujejo okrog 230.000 obiskovalcev, za katere bodo v 274 krajevnih knjižnicah pripravili približno 500 dogodkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mornar |  21 .11. 2018 ob  19: 39
Čestitke. Spodbujanje mladih bralcev je kjučnega pomena
Justino |  21 .11. 2018 ob  11: 54
-4
ok tisti ki odločajo so se pač odločili ,moje mnenje pa je da nimajo glih tako močne ponudbe za bralce.