NAD SLOVENIJO PRIHAJAJO NOVE NEVIHTNE CELICE: Ponekod je že padala tudi sodra, celo toča

Slovenija

Današnji praznični dan zaznamuje precej nestanovitno vreme. Kot so na Twitterju zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso), že nastajajo majske nevihte, ki prinašajo precej strel in tudi nalive z vetrom. Krajevne plohe in posamezne nevihte se bodo po napovedih meteorologov nadaljevale tudi popoldne, zvečer in v noči na ponedeljek.

Kot so zapisali na Arsu, je v Novem mestu v eni uri padlo 30 milimetrov dežja, ohladilo se je za sedem stopinj Celzija. Po poročanju nekaterih medijev je ponekod padala tudi sodra ali celo toča. Nevihta je nato zgodaj popoldne dosegla tudi Ljubljano.

Popoldne je bil močan naliv tudi v Krškem, kjer je v pol ure padlo 24 milimetrov padavin. Kot navajajo na Arsu, se je nevihta nato pomaknila nad Kozjansko. V notranjosti Hrvaške pa so že nastajale nove nevihtne celice, ki se bodo zvečer znova širile nad jugovzhodno Slovenijo. Ponovno bodo možni močnejši nalivi, so napovedali.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je neurje v popoldanskem času zajelo občine Krško, Sevnica, Mokronog-Trebelno in Novo mesto. Po do sedaj zbranih podatkih so bili aktivirani gasilci iz devetih prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti. Gasilci so prečrpavali meteorno vodo iz zalitih prostorov stanovanjskih objektov, gostinskega objekta in vozišč. Prav tako je meteorna voda odprla kanalizacijske pokrove, podrtih je bilo nekaj dreves.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija