POPOLDNE UGASNILI DVE ŽIVLJENJI: Trčenje med motoristom in kolesarjem usodno za oba (FOTO)

Kronika

Med krožiščema v Kidričevem in v Lovrencu se je v četrtek okoli 18. ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in kolesar. Oba sta v prometni nesreči umrla, so sporočili s Policijske uprave Maribor. 

Pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor Vojko Bevk naj bi danes, po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče, podal izjavo za medije. 

Letos so do sredine junija zabeležili 260 prometnih nesreč z udeležbo motoristov, v katerih je umrlo deset voznikov. Kot so sporočili z Javne agencije RS za varnost prometa, je bilo letos do 12. junija prometnih nesreč z udeležbo motoristov sicer za 26 odstotkov manj glede na enako obdobje lani, ko jih je bilo 353, kar pripisujejo zmanjšanemu obsegu prometa v času epidemije covida-19.

Dve tretjini prometnih nesreč oziroma 166 so povzročili motoristi sami, 38 pod vplivom alkohola. Vzrok za večino nesreč s smrtnim izidom sta prevelika hitrost in nepravilno prehitevanje. Vsi umrli motoristi so imeli čelado, voznika mopeda pa čelade nista imela. Polovica umrlih je bila starih 30-40 let, štirje 50-60 let, eden 20 let, vsi so bili moški. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija