Na Markovcu imajo nov kurilni odbor

Koper

Podjetje Za Gradom d.o.o. odstopa od pogodbe o upravljanju kotlovnice na Markovcu. Zato bodo pripravili razpis za novega upravnika. Do zaključka razpisa in izbora novega upravnika bo - skladno z veljavno pogodbo - dosedanji upravnik zagotovil tekoče poslovanje in nemoteno oskrbo s toplotno energijo, so sporočili iz kurilnega odbora.

Etažni lastniki objektov, ki so priključeni na kotlovnico na Markovcu, so izvolili nov Kurilni odbor, ki je pričel z delom po zaključku kurilne sezone 2012/2013. Člani odbora, ki so strokovnjaki na različnih področij so ustanovili tri komisije, da bi zagotovili učinkovito poslovanje kurilnice. 

"Sedanje nezadovoljstvo uporabnikov je večinoma posledica dogodkov in odločitev v preteklih letih, na katere nismo imeli vpliva. Izrazito nezadovoljstvo uporabnikov se je pokazalo po obračunu porabe toplotne energije za preteklo kurilno sezono," je pojasnil Predsednik Kurilnega odbora, Branko Čehovin.

Eno od komisij so zato zadolžili, da pripravi vse potrebno za natančno, predvsem pa razumljivejšo obrazložitev porabe toplotne energije. Obravnavali so tudi višino stroškov obračuna, ki znaša deset evrov na odjemalca in se dogovorili, da bodo stroške delno povrnili v obliki znižanja stroškov upravljanja  kotlovnice.  “V prihajajoči kurilni sezoni bo izvedba obračuna brezplačna, pod pogojem, da upravniki stanovanjskih objektov oziroma odčitovalci porabe toplotne energije posredujejo podatke o porabi v predpisani obliki in vsebini, ki bo omogočala obdelavo podatkov brez dodatnih stroškov,” je še napovedal predsednik Kurilnega odbora.

Znižali so tudi sejnine članov

Na seji 25. oktobra 2013 so obravnavali tudi višino sejnin. Zaradi racionalizacije poslovanja in vse težjih gospodarskih razmer, so sejnine članov odbora znižali za 50 odstotkov, torej iz dosedanjih 100 na 50 evrov.

V kratkem napovedujejo, da bodo vzpostavili tudi spletno stran, kjer bodo objavljali informacije o delu Kurilnega odbora. Na  tem mestu bodo sprejemali tudi vprašanja, predloge in pobude tako uporabnikov kot tudi  ostalih. "Uporabnike kotlovnice prosimo, da se vzdržijo vseh ravnanj, ki ne vodijo v smeri ureditve stanja, normalizacije razmer in so v nasprotju s skupnimi interesi etažnih lastnikov. Novi Kurilni odbor potrebuje čas in normalne razmere, da z vestnim in poštenim delom opraviči vaše zaupanje," je zaključil Čehovin.

Deli novico:

Divac |  29 .10. 2013 ob  11: 59
Vsakemu bebcu je jasno, da je v ozadju prevzem kotlarne. Mrhovinarji si že manejo roke. Ljudje pa itak vedno nasedejo, ko ugotovijo zakaj gre, je že prepozno.

Novinarji, ki so pisali o temi zadnji nekaj tednov, pa niso vredno niti N od novinarjev (je sicer nekaj izjem). Osnova novinarstva je, da razišče problem, in ga predstavi iz različnih zornih kotov. Le tako lahko bralci dobimo realno sliko.

Kot Koprčani pred mano, sem tudi sam varčeval z ogrevanjem, in se je poznalo, tako da tisti ki jokajo, da plačujejo več. Najprej preverite, kaj storite za to, da bi plačali manj.
Koprčan |  29 .10. 2013 ob  11: 39
Ma ste seronje,če bi malo bolj popazili pri ogrevanju sigurno nebi imeli takih računov.Imam zamenjana okna ,novi radijatorji ,termoventili ,v stanovanju imam med 21-23 stopinj ,s tem da imam obrok manjši za 15 € kot pred dvemi leti in pri obračunu imam še preplačilo ki mi bojo upoštevali pri naslednjih položnicah. Tako da sploh ne vem kaj se buniste malo bolj racionalni moraste biti pa bo .Bomo videli kaj bo z novim kurilnim odborom,upam da ne kot v Luciji ker potem boste šele tanko piskali.
dom koper |  29 .10. 2013 ob  10: 38
... vam bo šele Vinčec v kolikor bo nov upravnik pokazal kako se krade, ker ima to v malem prstu!
@nikae |  29 .10. 2013 ob  08: 26
zanimivo, ker smo tudi taki, ki smo izrazito varčevali in ga nismo prejeli ...
Roby |  28 .10. 2013 ob  22: 49
Sele zdaj boste videli po cem so "klobase"...sami "energetski strokovnjaki" s Cehovinom na celu...hahahahahaha.Sele zdaj pridejo pravi mrhovinarji v kotlarno, zapomnite si to...Petrol, Gipo in podobni......
nikae |  28 .10. 2013 ob  21: 07
Sprasujem se, ce si vi pisci teh clankov dejansko zasluzite naziv "novinar". In da samo tako enostransko raziskujete zgodbe - ker bralo/slisalo se je le o tistih prebivalcih, ki so morali doplacati, ostalega pa niste raziskovali cisto nic.

Ker po branju vasih clankov, bi clovek razumel, da so vsi mogli doplacati, v clanku iz 1 meseca nazaj iz Primorskih novic je pa lepo napisano, da je dobropis prejelo 2/3 prebivalcev.

Se clanek: http://www.primorske.si/Primorska/Istra/Kdor-je-pozimi-varceval-s-toploto,-prejme-dobropis.aspx
Tooooooooo |  28 .10. 2013 ob  19: 05
-1
Hahaha pa je sla Fabrisova........................dovolj je nakradla ona in njeni priskledniki!!!!
mafija |  28 .10. 2013 ob  18: 42
Novi upravitelji bodo verjetno se drazji, mafija prokleta. Eno je kar obljubljajo, drugo je dejansko stanje.