NA DAN ŽENA V SRCE ZABODLA SESTRO DVOJČICO: Policija razkrila motiv

Kronika

Ženska, ki je osumljena umora svoje dvojčice in poskusa umora mame, ki sta se zgodila 8. marca v Mariboru, je od minulega petka zaradi ponovitvene nevarnosti v priporu, so pojasnili na mariborskem tožilstvu. Očitajo ji kaznivi dejanji umora in poskusa umora. O motivu za dejanja je po navedbah tožilstva še prezgodaj sklepati.

Slika je simbolična. 

Tragični dogodek se je zgodil 8. marca v jutranjih urah. Po še neuradnih informacijah je o dogajanju v mariborskem blokovskem naselju na Pobrežju policijo in reševalce obvestil sosed. Ženska, stara 38 let, naj bi še pred 7. uro zjutraj z ostrim predmetom napadla najprej sestro dvojčico, nato pa še mamo. Ti sta po poročanju Večera s pomočjo soseda pobegnili iz stanovanja. A je bila mlajša tako hudo poškodovana, da je umrla kljub posredovanju reševalcev. Domnevno storilko so policisti prijeli, poškodovano mamo pa so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Žensko je policija prijela že na jutro dogodka, po izteku policijskega pridržanja pa je niso privedli pred preiskovalnega sodnika, ker je tožilstvo zahtevalo mnenje psihiatra. Ta je po poročanju časnika Večer ocenil, da je duševno dovolj stabilna za sodelovanje v postopku.

Slika je simbolična.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, jo utemeljeno sumijo storitve kaznivih dejanj umora in poskusa umora. Policija kot motiv za dejanje navaja maščevanje.

Za umor sestre in poskus umora matere osumljeni grozi do 30 let zapora. Če bi se izkazalo, da je bila v času zločina neprištevna ali da ni bila zmožna obvladati svojega ravnanja, pa kazensko ne bo odgovarjala, temveč bo sledil ukrep obveznega zdravljenja in varstva v zavodu, ki ne sme trajati dlje kot pet let, je še navajal časnik Večer.

Deli novico: