MORJE ZALILO MILJE IN TRST: Na ulicah in trgih več kot 40 cm vode (VIDEO)

Trst

Že od ranega jutra morje povzroča težave v slovenskih obalnih krajih, o podobnih težavah pa poročajo tudi iz hrvaške Istre in sosednjega Trsta. Ob pričakovanem izrazitem vremenskem poslabšanju so v Gradežu na italijanski strani meje danes zaprti šole, igrišča in parki. Pripravili so se tudi na visoko plimovanje morja. Za podobne, a manj obsežne ukrepe so se odločile tudi oblasti v Trstu.

Danes zjutraj okoli 8.00 je zaradi visoke plime zalilo Milje. Na ulicah in trgih se je nabralo več kot 40 centimetrov vode. Na delu je civilna zaščita, ki pomaga občanom.

Centro di Muggia allagato, i muggesani si insegnano girando in canoa!

#morbin a Muggia Centro di Muggia allagato, i muggesani si insegnano girando in sup! Il VIDEO

Objavil/a Trieste Cafe dne Torek, 22. november 2022

Zaradi visokega plimovanja morja so težave tudi Trstu, kjer je poplavilo nabrežje.

Alta marea a Trieste, la situazione sulle Rive

Alta marea a Trieste, la situazione sulle Rive. IL VIDEO

Objavil/a Trieste Cafe dne Torek, 22. november 2022

Na območju Devina in Nabrežine so v Ribiškem naselju vodo zadržale varnostne pregrade, tako da je stanje pod nadzorom.

Župan Gradeža Claudio Kovatsch je za danes odredil zaprtje vseh šol, pa tudi pokopališč, športnih igrišč in mestnih parkov ter celo mestne hiše. Ob morju in ob kanalih je na razdalji desetih metrov prepovedano parkiranje avtomobilov, ki pa tokrat lahko parkirajo na nekaterih višje ležečih, običajno prepovedanih območjih.

Gradež so sicer že pred tednom in pol prizadele hude poplave. Takrat dne je padlo 190 litrov dežja na kvadratni meter. Danes naj bi bilo to mesto v Tržaškem zalivu med najbolj izpostavljenimi območji v deželi Furlanija-Julijska krajina (FJK). Napovedani so močno deževje, visoko plimovanje morja in poplave ter močan veter.

Mestni parki in pokopališča so zaradi poslabšanja vremena danes zaprti tudi v Trstu. V Miljah je zaprta tamkajšnja stolna cerkev. Poleg močne burje, ki bo lahko presegla hitrost 120 kilometrov na uro, se bo v popoldanskih urah ozračje občutno ohladilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija