OBALNI KRAJI 'POD VODO': Strah pred burjo, v sunkih naj bi presegla 120 km/h (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Zaradi visokega plimovanja in močnega južnega vetra se je v Piranu sirena za nevarnost oglasila ob 6.10, malce kasneje ob 6.44 pa še v Izoli. Zaradi visokega plimovanja so težave praktično v vseh obalnih mestih. Na delu so gasilci in civilna zaščita. Na maregorafski postaji Koper je bila danes zjutraj s 365 cm izmerjena 5. najvišja gladina morja od leta 1961 dalje.

"Napovedi so se uresničile. Veliko lastnikov svojih vozil ni umaknilo in so zdaj namočeni oziroma jih morje celo premika, ker je tako visoko. Gasilci, Okolje Piran in Civilna zaščita smo postavili baražo, ki je v začetni fazi morje zadržala. Ker pa je morje poplavilo tako visoko, je voda vdrla na Tartinijev trg. Opravljamo obhode, pomagamo občanom, če kaj potrebujejo. Kar nekaj lokalov je poplavljenih. Pomagamo občanom pri premikanju vozil. Kar se tiče višine morja mislim, da smo na špici, razen če nam ne bo kakšne zagodel veter. Pričakujemo pa popoldne močno burjo, kar bi zaradi valovanja lahko povzročilo podobne težave," je povedal vodja intervencije in namestnik poveljnika CZ Piran Peter Ventin.

V Piranu je morje poplavilo tudi del Cankarjevega nabrežja ????????????

Objavil/a Regional dne Ponedeljek, 21. november 2022

Največ težav je prav v Piranu, kjer poskušajo čim bolj zmanjšati škodo, ki bo gotovo nastala. Sirena javnega alarmiranja se je sprožila ob 6.10. Voda je povsod izredno visoka. Zaliva tudi mesta, ki jih drugače ne. Takšna, ki smo jih nazadnje videli poplavljena leta 2019.

Nekaj skrbi dela tudi napovedana burja, ki naj bi do polnoči na izpostavljenih legah v sunkih presegala hitrost 120 kilometrov na uro.

Padavine bodo danes dopoldne od zahoda zajele vso Slovenijo, meja sneženja pa se bo marsikje spustila do nižin. Vozne razmere bodo predvsem na Notranjskem, Kočevskem ter v nekoliko višjih legah Gorenjske in severne Primorske precej poslabšane. Predvsem v teh krajih bo lahko zapadlo več kot 25 centimetrov snega

Piran

Tudi sicer bo vremensko dogajanje pestro, a kaže, da morda ne bo povsod snežilo do nižin. V Beli Krajini, Krško-brežiški kotlini, morda v Ljubljanski kotlini in na Primorskem naj bi večinoma deževalo, medtem ko se bo malo višje sneg nabiral. V Prekmurju bi lahko začelo snežiti šele v noči na sredo, prej bo tam deževalo, padavin bo tam manj.

Pravkar ...

Objavil/a Strunjan dne Ponedeljek, 21. november 2022

Koper

Ob napovedanem sneženju so s prometno-informacijskega centra za državne ceste opozorili, da bo promet v slabših voznih razmerah potekal počasneje. Voznikom priporočajo, da se na pot odpravijo prej in z ustrezno zimsko opremo. Možno bo tudi izločanje težkih tovornih vozil.

Teniška igrišča Portorož

Dodatno naj bodo na cestah vozniki previdni tudi zaradi možnih snegolomov, ki bi jih na drevesih lahko povzročil težak sneg.

Agencija RS za okolje je za celotno južno polovico države za danes izdala oranžno vremensko opozorilo zaradi sneženja, burje in plimovanja morja, za severno polovico države pa je izdano rumeno vremensko opozorilo.

V Piranu, kot napovedano ????????????

Objavil/a Regional dne Ponedeljek, 21. november 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija