MIŠIČ NA SEJI PIRANSKEGA OBČINSKEGA SVETA: "Ne bi rad na glas govoril, da fekalije spuščamo v morje v času turistične sezone" (VIDEO)

Piran

Direktor Javnega podjetja Okolje Piran, Gašpar Gašpar Mišič je danes odgovarjal na vprašanja piranskih občinskih svetnikov. Na seji se je razgovoril tudi o izlivih fekalij v morje, ki da naj bi bili v Portorožu trije ter ob tem izrazil upanje, da jim bo do naslednje turistične sezone situacijo uspelo sanirati.

"Ne bi rad na glas govoril, da fekalije spuščamo v morje v času turistične sezone," je na današnji seji občinskega sveta v Piranu, Gašpar Gašpar Mišič dejal zbranim občinskim svetnikom. Nadaljeval je, da imajo "tri prilive, ki so nedopustno, na črno zgrajeni."

Po njegovih besedah naj bi se jim dogajalo enako, kot zopet letos v Žusterni. "Ne bi rad, da Portorož zaslovi po ničemer drugem, razen po odličnosti in kakovosti turističnih storitev," je ob tem dejal Mišič in dodal, da si bo zato prizadeval, da se to čimprej zaključi: "Da smo najbolj čista in varna občina."

Ob koncu pogovora o tej tematiki pa je Mišič svetnikom povedal tudi, da je rajše tiho in "da te stvari uredimo interno, znotraj občinskih služb ter tudi vas, svetnic in svetnikov." "In da naslednjo sezono 2021 pričakamo pripravljeni in s čim manj stresa," je dodal.

Z vprašanji, ali drži, da se v Portorožu kar na treh mestih fekalije izlivajo v morje in kje točno se to dogaja, smo se obrnili tudi na Okolje Piran. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  25 .09. 2020 ob  19: 48
A ste opazili, da Mišič povsod vleče velike denarce za nič delat?
kokodek |  25 .09. 2020 ob  13: 54
11
večni rešitelji svojih žepov so uspešni podjetniki, ki se lepijo na javne službe......
N001 |  25 .09. 2020 ob  09: 40
Edini, ki je pošteno povedal kako dejansko stvari stojijo.
 |  25 .09. 2020 ob  08: 50
14
Direktor G. se predstavlja kot rešitelj te občine. Lepo je molčal, da je morje polno fekalij . Turisti so bili itak Slovenčki, ki so koristili turistične bone in se veselo kopali v fekalijah. Tudi ribe rade plavajo v fekalijah.
Rešitev pa bo do nove sezone. Tudi svetnikom je odleglo do naslednjega poletja!!? In so rajši tiho!
Na plaži pa plapolajo modre zastave in naznanjajo, da je morje čisto.
Plažo ni sposoben voditi, zato jo je oddal kosticu.
Glej sedaj je dala občina komunali se Lucijski del plaže. A bo sedaj pa zmogel upravljati z še večjo površino?
Edino, kar je do danes naredil je povečal izdatke privatnikov. Ki danes obvladajo to podjetje.

Genio bi ga moral odstaviti...

Enako stanje je zapustil v Žusterni preden je prišel v Piran.
Lp


solinar |  24 .09. 2020 ob  22: 23
20
Za enega vam dam odgovor jaz. Med dvemi skladišči soli zraven betonskega bloka je kanalizacijska cev premera približno 30 cm, iz katere se, ko je nivo vode približno na polovici nivoja cevi, direktno v morje izliva svetlo rjava tekočina, in to ob sončnem sušnem obdobju kar pomeni fekalije. Videno na lastne oči, slikati nisem mogel, ker mi je nagajal refleks iz morja. To je niti sto metrov od brezplačne plaže pod pomorsko šolo.